Ruud's Singles (by Marcel) - Week 15

8 april 2013, 12:51 | Jeroen

Deze week mag ik de door ZUBB geselecteerde singles weer eens overnemen, dus dan weet je als het goed is wel hoe laat het is. Muziek uit Australië links laten liggen is tegenwoordig geen optie meer, dus in navolging van deze column uit week 7 kom ik wederom met Australische platen op de proppen. Verder alternatieve muziek uit Engeland, aangevuld met een opvallend lekkere R&B-plaat uit Amerika. Niet dat het mijn straatje is, maar deze mag er écht zijn. Deze week zijn de singles van Flume, Beady Eye, Cub Scouts, Everything Everything en Robin Thicke.

Cub Scouts – Told You So

indie / pop

Het uit Brisbane, Australië afkomstige bandje Cub Scouts is sinds 2011 bij elkaar en behoort nog altijd tot de underground scene. Ze hebben namelijk geen label en een debuutplaat is ook nog niet verschenen. Wel zijn er al verschillende videoclips verschenen en hebben ze een een EP uit, die naar dezelfde naam luistert als de single Told You So die je hier kunt bekijken. De muziek luistert erg relaxt en lekker weg en is te mooi om zo verweg te laten. Ik zou dan ook niet weten waarom we deze band niet een keer in Europa aan het werk zouden kunnen zien. Hopelijk wordt er snel een platenmaatschappij wakker en anders zou het een sterk staaltje zijn als de hun debuut zelfstandig uitbrengen. Met hopelijk een tour als gevolg. Hier gaan we nog meer van horen!

Flume – Holdin’ On

electronic

Flume is lekker bezig. Na eerder al On Top te hebben aangekondigd via ZUBB heeft de 21-jarige DJ uit Sydney ondertussen zijn eerste officiële single in Nederland uitgebracht. Holdin’ On wordt goed opgepakt door de verschillende radiostations, dus de doorbraak in ons land begint een feit te worden. Holdin’ On duurt slechts tweeëneenhalve minuut, maar klinkt ondanks zijn geringe lengte niet minder sterk. Doe eens snel naar Nederland komen, Flume!

Beady Eye – Flick Of The Finger

rock / britpop

Toen Oasis door het vertrek van Noel Gallagher in 2009 uit elkaar viel, ging etterbak Liam Gallagher met de overige bandleden verder onder de naam Beady Eye. Dit resulteerde in 2011 in debuutalbum Different Gear, Still Speeding, waarop de bescheiden radiohit The Roller het enige bekende wapenfeit was is. Niet zo heel vreemd, want naast Four Letter Word is er eigenlijk geen memorabel nummer te vinden op het hele album. Wellicht dat het aankomende album wel wat legendarischer wordt. Als we Liam mogen geloven wel in ieder geval: “New Beady Eye Album is as good as Oasis!” De eerste single van de nieuwe plaat Flick Of the Finger klinkt alleraardigst, maar of Beady Eye een blijvertje is, valt nog te bezien.

Robin Thicke – Blurred

soul / R&B

Tien jaar geleden debuteert Robin Thicke met de single When I Get You Alone. Een onvergetelijk liedje vanwege de sample van de Vijfde Symfonie van Beethoven en de briljante videoclip waarin hij op zijn fiets door de straten van Manhattan, New York rijdt. Ondertussen zijn we vijf albums verder en is nummer zes alweer in aantocht. De muziekstijl is in de afgelopen jaren wel wat veranderd. Zo is de nieuwe single Blurred samen met Pharrell opgenomen en dat hoor je duidelijk terug in de productie. Hij doet ook nog eens mee samen met T.I. en je ziet beiden terug in de videoclip die onlangs is verschenen. Wanneer de nieuwe plaat van Thicke uitkomt is nog niet bekend. Met een beetje geluk wordt hij tegen de tijd, net als de afgelopen jaren, in het intieme Paradiso of de Melkweg geprogrammeerd, maar ik vrees dat de zaal tijdens de komende tournee wel eens een (flinke) slag groter zou kunnen zijn.

Everything Everything – Duet

indie / pop / rock

Everything Everything uit Noord-Engeland bracht begin dit jaar hun tweede plaat Arc uit en stond vorige maand nog in Bitterzoet in Amsterdam ter promotie hiervan. Komende zomer staat de band op Best Kept Secret in Hilvarenbeek naast onder andere Arctic Monkeys en Alt-J. Duet is na Cough Cough en Kemosabe de derde single van het nieuwe album. Op 20 april zal in Nederland speciaal voor Record Store Day de 7 inch van Duet verschijnen. Het liedje is aanzienlijk minder dansbaar dan de vorige twee singles, maar met de hoge stem van Jonathan Higgs hoor je weer onverminderd Everything Everything.



Share |

Gerelateerde artikelen