De Singles - Week 38

16 september 2013, 08:08 | Jeroen

Hoe kan een week mooier beginnen dan met vijf gloednieuwe singles op ZUBB.nl? Niet dus, denk ik. En dan vliegen de nieuwe releases ons werkelijk ook nog eens om de oren. Wat een mooie maandagochtend! Het is overigens een jaarlijks terugkerend item rond deze periode van het jaar, de vele releases. Mij zul je niet horen klagen. Het mag dan donkerder worden, de muziek wordt er niet slechter op. Een mooie selectie maken voor De Singles van deze week was dan ook geen enkel probleem. Sterker nog, het was een eitje. We beginnen de 38e week van 2013 met nieuwe liederen van Arcade Fire, Franz Ferdinand, Miles Kane, Anouk en Coldplay.

Arcade Fire – Reflektor

Sommige bands weten hoe je een hype creëert. Queens of the Stone Age bijvoorbeeld of nog recenter Daft Punk. Dat kan echt niemand zijn ontgaan, tenzij je onder een steen hebt gelegen natuurlijk. De nieuwste hype is die van Arcade Fire. Een tijd geleden werken er al graffiti’s met REFLEKTOR overal op de wereld gevonden, toen er officieel nog niets bekend was van het nieuwe werk. Ondertussen weten we wel beter en afgelopen week ging om 9 uur op de 9e van de 9e maand van het jaar de nieuwe single Reflektor in première.

Het resultaat mag er wezen, want het ruim 7 minuten (!!!) durende epos verveelt geen moment. Ze clip is van Anton Corbijn en de gastvocalen zijn van niemand minder dan de levende legende David Bowie. De hunkering naar het nieuwe album wordt alleen maar groter, maar we moeten nog heel even wachten. Eind oktober verschijnt het gelijknamige album Reflektor van Arcade Fire, de opvolger van het (op enkele singles na) tegenvallende The Suburbs uit 2010.

Franz Ferdinand – Evil Eye

Eind vorige maand verscheen het vierde album Right Thoughts, Right Words, Right Action van Franz Ferdinand. Van de dubbele a-kant single Love Illumination / Right Thoughts heb je de eerste veelvuldig op de Nederlandse radio kunnen horen. Bij beiden tracks werd een clip gemaakt en ook de nieuwe single Evil Eye heeft een videorelease gekregen. De lugubere clip is gemaakt door Diane Martel. De dame die ook de inmiddels beruchte en veelbesproken videoclip van Robin Thicke’s Blurred Line heeft gemaakt.

Miles Kane – Better Than That

Meer rechttoe rechtaan is de nieuwe video van Miles Kane, Better Than That. Je ziet voornamelijk Kane en de bandleden en that’s it. Prima in dit geval, want het gaat om de muziek en die is weer aanstekelijk en blijft in je hoofd zitten. Het is alweer de vierde singlerelease van het album Don’t Forget Who You Are. Hopelijk komt er nog een vijfde, want het best liedje, Darkness Is Our Hearts, verdient het om op single uit te komen. Op 25 oktober kan je dit alles overigens live aanschouwen, als de beste man in de Grote Zaal van Paradiso te bewonderen is.

Anouk – Wigger

De meest verrassende release van deze week is van de Haagse trots Anouk, die als donderslag bij heldere hemel met nieuwe single Wigger op de proppen komt. Een aangename verrassing, want het is weer ouderwets Anouk en klinkt alles behalve verkeerd. Gitaar, drum en bas. Terug naar de basis lijkt het wel. Over een nieuwe plaat is nog niets bekend, maar het schijnt dat Anouk aardig wat tracks op de plank heeft liggen, dus we moeten niet verbaast zijn als ze binnen het jaar met de opvolger komt van het goed ontvangen Sad Singalong Songs.

Coldplay – Atlas

Ondanks dat begin augustus door Coldplay wordt aangekondigd dat er een nieuwe single aankomt, duurt het nog een maand voordat Atlas daadwerkelijk zijn weg vindt op het wereldwijde web. Het is de leadsingle van de soundtrack die behoort bij de film The Hunger Games: Catching Fire, welke de opvolger is van het vorig jaar uitgekomen The Hunger Games. Een uiterst bijzondere en zeer aparte film. Ik wil niets verklappen, maar als je deze nog niet hebt gezien: gaat dat zien! Het liedje is erg rustig en klinkt oud en vertrouwd Coldplay. Welke artiesten er nog meer op de OST van The Hunger Games II komen te staan is nog niet bekend, maar dat gaat ongetwijfeld niet lang meer duren, daar de film eind november uitkomt.



Share |

Gerelateerde artikelen