De Singles - Week 18

28 april 2014, 20:47 | Jeroen

Eels: Mistakes Of My Youth

Mark Oliver Everett aka E. en beter bekend als Eels is een productieve man. Sinds het debuutalbum Beautiful Freak uit 1996 heeft de singer/songwriter en multi-instrumentalist bij elkaar al 11 platen uitgebracht. Zijn laatste wapenfeit verscheen begin deze maand in de vorm van The Cautionary Tales of Mark Oliver Everett, wat de opvolger is van het vorig jaar verschenen Wonderful, Glorious. De eerste single is het ingetogen Mistakes of My Youth, wat werkelijk een schitterend liedje is. Klein en breekbaar. Ook dat is Eels. Prachtig. Eind juni staat Eels op verschillende podia in den lande.

Metronomy: Love Letters

De muziek van de uit Zuid-Engeland afkomstige electropop band Metronomy klinkt aanzienlijk vrolijker. Hij het enkel luisteren naar Love Letters waan je je zomaar terug in de tijd dat Motown zijn hoogtijdagen beleefde. Oftewel, een aardig poosje geleden. Wellicht zijn het de invloeden van de uit Nigeria afkomstige bassist van de band, Olugbenga Adelekan. Het klinkt in ieder geval vrolijk en blijft na een enkele keer onafgebroken in je hoofd zitten. Eind juni staat Metronomy op de 2e editie van Best Kept Secret, waar nog steeds kaarten voor verkrijgbaar zijn.

Chet Faker: Talk Is Cheap

Aan het begin van het jaar verwelkomde we de Australiër Chet Faker al in de Singles column op ZUBB. Toen stond hij erin met zijn samenwerking met landgenoot Flume. Ondertussen zijn we een kwart jaar verder en heeft Faker onlangs zijn debuutalbum Built On Glass uitgebracht. De eerste single is Talk Is Cheap. Half augustus staat hij op Lowlands in Biddinghuizen. Ook voor dit festival zijn nog steeds kaarten verkrijgbaar.

Royal Blood: Come On Over

Royal Blood is zo’n band waarbij het moeilijk te geloven is dat ze echt maar met twee man op de bühne staan. Het geluid klinkt immers zo vol dat het bijna onvoorstelbaar is dat het maar één drummer en één gitarist betreft. Een debuutalbum is nog altijd niet uit, dus doen we het nog altijd met de los verschenen singles. Come On Over is de nieuwste en volgt na Out Of The Black en Little Monsters, welke begin maart in de Singles column te vinden was. Volgende week staat de band op London Calling in Amsterdam. Lekker vuig weer, de nieuwe van Royal Blood!

Pharrell Williams: Marilyn Monroe

Dé man van 2013, Pharrell Williams, bracht begin maart zijn tweede soloalbum G I R L uit en eerlijk gezegd was ik een beetje Pharrell-moe. Je kon de radio niet aan doen of er kwam weer een liedje van hem voorbij. Voornamelijk Happy. Ik was er wel een beetje klaar mee. Ik ga G I R L mooi niet luister. Althans, dat dacht ik. Want toen kwam de nieuwe single Marilyn Monroe, waar sinds enkele dagen ook een videoclip bij is verschenen. Het zijn de violen die me vastgepakt en niet meer losgelaten hebben. Wat een lekkere track zeg!



Share |

Gerelateerde artikelen