De Singles - Week 21

19 mei 2014, 08:28 | Jeroen

Kasabian: Eez-eh

Volgende maand, om precies te zijn 6 juni, verschijnt de nieuwe plaat van Kasabian. Deze heeft de bijzondere titel 48:13 meegekregen. 48:13 staat voor de speelduur van het album. De eerste single, Eez-eh, klokt precies drie minuten, maar dat ter zijde. Eind vorige maand previewde de band voor het eerst wat nieuw materiaal in de Parijse concertzaal Le Bataclan. Naast de nieuwe single werden toen ook Bumblebeee en b-kantje Beanz gespeeld. Allen totaal anders, dus we mogen een afwisselend nieuw album verwachten. Eez-eh, spreek uit easy, is in ieder geval erg dansbaar en dat misstaat Kasabian niet. Wordt dit de doorbraak in Nederland?

Damon Albarn: Mr. Tembo

Eind april verscheen van Blur-, Gorillaz- en The Good, The Bad & The Queen-frontman Damon Albarn eindelijk zijn langverwachte soloalbum Everyday Robots. In aanloop naar de plaat zijn de afgelopen maanden verschillende singles uitgebracht. Everyday Robots als eerst, toen Lonely Press Play, Hollow Pounds voor Record Store Day en meer recent Heavy Seas Of Love en het meer poppy nummer van de plaat, Mr. Tembo. Bij deze laatste is onlangs een video verschenen. Het liedje gaat over een olifantje in Tanzania. Het is één van de vrolijkste liedjes van het album, welke voor de rest is gevuld met aanzienlijk minder blije, doch schitterende liederen.

Cheatahs: Get Tight

Op het debuutalbum Cheatahs van Cheatahs staan een aantal aardig lekkere singles. Als eerst verscheen eind 2013 de dubbele A-kant Cut The Grass / Kenworth en rond de release van het debuut Get Tight. De videoclip staat deze week in de Singles column op ZUBB. De single luistert lekker weg en is met zijn bijna drieënhalve minuut een ideale radioplaat. De vraag is: welk radiostation in Nederland pakt dit op? Vanavond staat de band met Cloud Nothings in de Oude Zaal van de Melkweg en komende zomer zijn ze te vinden op het Best Kept Secret Festival.

Klaxons: Show Me A Mircale

Woensdag 7 mei stond Klaxons in de Tolhuistuinzaal op dag één van London Calling 2014. Ze speelden toen al aardig wat nummers van de in juni te verschijnen nieuwe plaat Love Frequency. Na de eerste single There Is No Other Time, welke al eerder in de Singles te vinden was, is het tijd voor single nummer twee. Show Me A Miracle is wederom een dansbaar liedje van Klaxons, waar de gitaren ver te zoeken zijn. In vergelijking met het weergaloze debuutalbum Myths Of The Near Future ontwikkelt de band zich continue. Dat valt te prijzen. Echter hoop ik dat op de nieuwe plaat toch nog wel een paar gitaarakkoorden te horen zijn.

Manic Street Preachers: Walk Me To The Bridge

Volgende week staat de Welshe band Manic Street Preachers o.a. in de Effenaar ter promotie van de nieuw te verschijnen plaat Futurology, welke begin juli verschijnt. Het is de opvolger van de afgelopen september verschenen plaat Rewind the Film, alweer hun 12e studioalbum. Ze laten er dus geen gras over groeien. De eerste single van Futurology is Walk Me To The Bridge. Klinkt gezellig. Not. Of moeten we er toch niet te veel achter zoeken? “People might have the idea that this song contains a lot of Richey references but it really isn’t about that, it’s about the Øresund Bridge that joins Sweden and Denmark”, aldus bassist Nicky Wire onlangs in een interview. In ieder geval: een goed liedje, dat onmiskenbaar MSP is.



Share |

Gerelateerde artikelen