De Singles - Week 42

13 oktober 2014, 08:09 | Jeroen

Superfood: Mood Bomb

Het excentrieke Britse viertal van de rockband Superfood heeft al gespeeld op Nederlandse festivals als London Calling, Indiestad en Down The Rabbit Hole. Mood Bomb is een voorproefje van het debuutalbum Don’t Say That dat op 31 oktober verschijnt. De, op de jaren ’70 geïnspireerde, retropop van de band zit boordevol muzikale verrassingen en boeit van de eerste tot de laatste minuut. Mood Bomb doet, ook gezien de bandnaam, smaken naar meer.

No Man’s Valley: The Wolves Are Coming

Eerder dit jaar tipten we de Limburgse bluesrockers No Man’s Valley in onze rubriek ZUBB BuZz. The Wolves Are Coming is de eerste single van het vijftal uit Horst en bevat het typische No Man’s Valley geluid: heerlijke bluesgrooves die gecombineerd worden met ronkende gitaren, muzikaal omlijst door een hammond orgel, begeleidende soundclips en de bezielende zang van frontman Jasper Hesselink. Het nummer is opgenomen in de Sputnik Studio in België en gemasterd door Chris Potter (bekend van o.a. Arctic Monkeys en Franz Ferdinand). Laat de wolf maar komen!

Anwai: Asking

De ontdekking van deze week moet wel het Zweedse elektronica duo Anwai zijn. Anwai bestaat uit Mons Lorenzen en Amadeus Rudolf en het nummer Asking is één van de twee wapenfeiten die er op dit moment op het wereldwijde web te vinden zijn. Asking is een laidback track met folkachtige zangpartijen en is rijk geproduceerd. Maar los van deze muzikale eigenschappen is het Asking gewoon een wonderschoon liedje.

Caribou: Our Love

Our Love is het titelnummer van het gelijknamige vierde album van Dan Snaith, de 35-jarige Canadees die beter bekend is onder zijn artiestennaam Caribou. Het is de tweede single van het album, na het verslavende Can’t Do Without You. Caribou maakt volwassen dansmuziek, of zoals 3voor12 het recentelijk zo mooi op Twitter verkondigde: dansmuziek voor dertigers. Het nummer is in eerste instantie donker en moeilijk te doorgronden. Volhouders worden rond de drie minuten beloond, wanneer Our Love zich ontpopt tot een echte houseklassieker.

The Drums: I Can’t Pretend

Een van de rustigste nummers van het derde album Encyclopedia van het New Yorkse band The Drums is de ballad I Can’t Pretend. Ondanks dat ballads niet tot het reguliere repertoire van de band behoren, klinkt I Can’t Pretend erg volwassen. Het nummer heeft een elektronische insteek, die we niet gewend zijn van de band. En ook dit pakt goed uit. De videoclip is geregisseerd door het duo BRTHR dat bekend staat om creatieve en euforische muziekvideo’s. Je kunt de band live bewonderen in het Tolhuistuin te Amsterdam op 12 november van dit jaar.



Share |

Gerelateerde artikelen