De Singles - Week 43

20 oktober 2014, 20:35 | Jeroen

Bush: The Only Way Out

Na bijna tien jaar stilte verscheen in 2011 het comeback album The Sea Of Memories van de Engelse rockband Bush. Nadat met de single The Sound Of Winter geschiedenis werd geschreven in Amerika, kreeg de band de smaak te pakken, waardoor ze gewoon vrolijk doorgegaan zijn met muziek spelen en maken. Na een uitgebreide wereldtournee werd de nieuwe plaat Man On The Run opgenomen, welke deze week verschijnt. De eerste single is The Only Way Out en daar is nu ook een officiële clip bij verschenen. Door de stem van Gavin Rossdale is het nog altijd onmiskenbaar Bush, maar het geluid van de band is ondertussen nog meer veramerikaanst dan dat het daarvoor feitelijk al deed.

Kasabian: Stevie

Eerder dit jaar verscheen de overall tegenvallende vijfde plaat 48:13 van Kasabian, waar gelukkig wel enkele topnummers opstaan. Stevie is zo’n nummer, getuige ook de recensie van 48:13 medio juni: “Het hoogtepunt van de plaat is Stevie, welke ongetwijfeld de derde single van 48:13 gaat worden. En terecht, want dit is een klassieker in de dop!” Deze woorden komen uit, want begin november verschijnt Stevie op 10 inch vinyl, via onder andere de winkel op de website van de band. Afgelopen week is de sci-fi clip bij Stevie verschenen en die is op z’n minst opvallend te noemen. Een beetje (erg) vreemd ook. Of de clip het nummer goed doet, weet ik niet, want eigenlijk verdient Stevie een briljante clip. Net zo briljant als het nummer zelf is.

Taymir: What Would You Say

Afgelopen week heeft Taymir De Haagse Pop Prijs 2014 gewonnen, omdat de band volgens de Haagse popscene dé band is waar het afgelopen jaar het meest om te doen is geweest. Vorig jaar verscheen het debuutalbum Phosphene, waarop de band het typische jaren ’60 geluid combineert met het indierock geluid van nu. Doorbraaksingle Aaaaah werd eind vorig jaar direct 3FM Megahit en onlangs verscheen What Would You Say als vijfde single. Met twee minuten schoon aan de haak niet het langste liedje, maar wel een hele lekkere.

Royal Blood: Ten Tonne Skeleton

Vorige week werd bekend dat dé rocksensatie van het moment, Royal Blood, volgend jaar voor een concert naar de Paradiso te Amsterdam komt. Dit doen ze ter promotie van het onlangs verschenen gelijknamige debuutalbum Royal Blood. Zoals onze recensent al schreef over de nieuwe single: “Ten Tonne Skeleton verdient ook nog speciale vermelding. Dit nummer klinkt precies zoals je mag verwachten met zo’n titel. Een groots stampend nummer met overigens uitstekende zang van Kerr.”

Julian Casablancas ft. the Voidz: Where No Eagles Fly

De meest vuige track van deze week komt van het soloproject van the Strokes-frontman Julian Casablancas, waarvan begin deze maand het album Tyranny verscheen. De single Where No Eagles Fly werd als voorloper uitgebracht en laat een erg smerig geluid horen. Wel smerig in de goede zin van het woord, want het is werkelijk een geweldig nummer. De rest van de plaat is nogal wisselvallig te noemen, maar daar lees je later deze week meer over als de complete albumrecensie van Tyranny op ZUBB te lezen zal zijn.



Share |

Gerelateerde artikelen