De Singles - Week 9

23 februari 2015, 20:50 | Jeroen

Jacco Gardner: Find Yourself

In februari 2013 verschijnt het debuutalbum Cabinet of Curiosities van de Nederlandse multi-instrumentalist Jacco Gardner uit Hoorn. Wat volgt is een zegetocht over bijna de hele wereld. Het album wordt ook in Amerika uitgebracht en vele optreden in binnen- en buitenland volgen. Hij wint verschillende Album Van Het Jaar-titels en begin 2014 ontvangt Gardner de European Border Breakers Award (EBBA) op Eurosonic/Noorderslag in Groningen, als één van de beste nieuwe popacts in Europa.

Afgelopen jaar heeft hij zijn nieuwe plaat Hypnophobia opgenomen, waarvan Find Yourself de eerste single is. Zijn geluid klinkt vooralsnog ongewijzigd: pop, rock en folk in een jasje van psychedelica. Maandag 13 april verschijnt Find Yourself officieel op 7 inch vinyl. Het album Hypnophobia volgt drie weken later via Excelsior Recordings in Nederland, via Polyvinyl in Amerika en via Full Time Hobby in “de rest van de wereld”. Na de release gaat Jacco Gardner uitgebreid op tournee.

Kendrick Lamar: The Blacker the Berry

Vorig jaar bracht de uit Californië afkomstige rapper Kendrick Lamar de single i uit. Het werd een knaller van een radiohit en Lamar ontving onlangs zelfs voor i twee Grammy’s in de categorieën Best Rap Performance en Best Rap Song. Een lekker begin van het muziekjaar, zullen we maar zeggen. Onlangs kwam zijn nieuwe single The Blacker the Berry uit. In bijna alles is deze nieuwe track het tegenovergestelde van diens voorganger. Waar i nog een liefelijk liedje was, is The Blacker the Berry vuig, hard en eerder hatelijk, dan liefelijk. Maar boven al: wederom een geweldig liedje uit de pen van Kendrick Lamar Duckworth.

A Place To Bury Strangers: We ve Come So Far

Na het verschijnen van het derde album Worship in de zomer van 2012, werd het even stil rond de New Yorkse noiserockers van A Place To Bury Strangers. En nu zijn ze weer helemaal terug! Het nieuwe, vierde album Transfixiation verscheen vorige week. Eind 2014 kregen we al een voorproefje in de vorm van het puntige Straight en nu is daar de tweede single We’ve Come So Far en dat is een héle lekkere. Ter promotie van de nieuwe plaat staan de heren 24 april in de Amsterdamse Melkweg en een dag later in de Groningse Vera. Mocht je gaan: vergeet geen oordoppen mee te nemen, want APTBS is live hard. Keihard!

Talisco: Your Wish

Talisco, geboren Jérôme Amandi, is een singer-songwriter uit Parijs. Zijn debuutsingle Your Wish werd al een flinke tijd geleden uitgebracht, maar lijkt nu pas écht door Nederland opgepikt te worden. Your Wish komt van het vorig jaar uitgebrachte debuutalbum Run en laat een mooie dansbare mix van pop, rock en indie horen. De lente begint vroeg dit jaar met Talisco!

Viet Cong: Silhouettes

Vorige maand stond Viet Cong nog in de Singles op ZUBB, maar omdat je nooit genoeg goede muziek kan hebben, staan ze er deze maand wederom in! Onlangs verscheen er een videoclip bij de single Silhouettes en die laat een geluid horen dat dichtbij Interpol ligt. Niet in de laatste plaats vanwege het dreigende gitaarriffje. Onlangs stond de band nog in de uitverkochte kleine zaal van Paradiso en in de Rotterdamse Rotown. Mocht je daar niet bij zijn geweest, dan krijg je een herkansing: 14 mei staan ze voor 12,50 euro in de Amsterdamse Bitterzoet.Share |

Gerelateerde artikelen