De Singles - Week 34

17 augustus 2015, 13:12 | Jeroen

Earl Sweatshirt: Off Top

Eind maart verscheen I Don’t Like Shit, I Don’t Go Outside: An Album by Earl Sweatshirt, het tweede album van de 21-jarige Thebe Neruda Kgositsile, beter bekend als Earl Sweatshirt, uit Californië. Het is de opvolger van het bejubelde debuutalbum Doris, welke in de zomer van 2013 uitkwam. Van de nieuwe plaat kwam tot dusver slechts één single uit: Grief, welke werd vergezeld van een duistere videoclip. Nu is daar een nieuwe videoclip verschenen en wel bij Off Top. Het is het enige liedje dat niet door Earl zelf werd geproduceerd (maar door Left Brain) en tikt qua speelduur nog geen eens de 2 minuten aan. Wel is het erg goed en de video een klein tekenkunstwerkje, waar Sweatshirt het niet gemakkelijk heeft. De afgelopen maanden stond Sweatshirt in Nederland op Best Kept Secret in Hilvarenbeek en Woo Hah! in Tilburg. Wanneer hij terugkomt voor een clubshow is nog niet bekend.

Reverend & the Makers: Black Widow

In mei 2007 verschijnt de debuutsingle Heavyweight Champion of the World van de in Sheffield gevestigde band Reverend & the Makers. De single wordt opgepikt voor vele radiostations en verschijnt in Nederland zelfs onder het afsluitende promofilmpje van de Champions League uitzendingen op televisie. In het najaar verschijnt vervolgens op het Wall of Sound label het eerste album van de band, The State of Things en staat de band in het voorprogramma van stadsgenoten Arctic Monkeys. Ondertussen zijn 8 jaar en een flink aantal met gerede twijfel ontvangen albums verder en is het tijd voor de vijfde langsspeler van de band rond Jon McClure. Mirrors verschijnt begin oktober en de eerste single Black Widow is uitstekend! Het geluid is nieuw en ik durf nu al te stellen dat de Black Widow beter is dan het gehele vorige album. En die ervoor. Dat schept dus verwachtingen. Helemaal als Noel Gallagher zich ook nog eens lovend uit gaat laten over de nieuwe van Reverend & the Makers en Carl Barât van the Libertines het een magnum opus noemt.

Leftfield: Head and Shoulders (feat. Sleafod Mods)

8 juni jongstleden verscheen het derde album Alternative Light Source van de Londense elektronische trip hop breakbeat dub formatie Leftfield. Het is het eerste nieuwe materiaal sinds Rhythm and Stealth uit 1999. Oftewel: het eerste werk in bijna 16 jaar! Sleaford Mods is wellicht een iets onbekendere naam aan het front, ondanks dat dit post-punk hip hop duo al sinds 2007 aan de weg timmert. Op de gezamelijke single Head and Shoulders worden de krachten gebundeld, dus verwacht agressieve (plat) Engelse rapteksten op de electronica van Leftfield. De samenwerking levert met Head and Shoulders een verrassend lekkere track op!

Stereophonics: I Wanna Get Lost With You

Over een kleine vier weken verschijnt het nieuwe album Keep the Village Alive, het negende studioalbum van de Welshe band Stereophonics. Halverwege mei verscheen al de eerste single C’est La Vie en nu is het tijd voor single nummer twee van de nieuwe plaat van Kelly Jones en zijn mannen: I Wanna Get Lost With You. Het nieuwe liedje klinkt mede door de stem uit duizenden van Jones weer zeer vertrouw als Stereophonics, die in tegenstelling tot veel andere bandjes totaal niet vernieuwen en gewoon alternatieve indie rock blijven maken. In oktober geeft de band voor het eerst in vijfenhalf jaar weer eens een optreden in een zaal in Nederland, na alleen maar op festivals te hebben opgetreden. Op 11 oktober staat Stereophonics in Paradiso te Amsterdam en een dag later in 013 in Tilburg. Keep the Village Alive verschijnt op vrijdag 11 september.

Fresku – Kreeft (feat. MocroManiac)

Een week eerder, op vrijdag 4 september, verschijnt het langverwachte nieuwe album Nooit Meer Terug van de Eindhovense rapper Fresk, welke in zijn geheel is geproduceerd door Teemong en gastbijdragen van onder meer MocroManiac, Ronnie Flex, Fit, Braz en Shirma Rouse bevat. Eerder verscheen het al wat serieuzer van toon zijnde Ik Wil en nu is daar het bijna cabareteske Kreeft die aanzienlijk meer opzwepend is dan diens voorganger. De videoclip van Kreeft is weer prachtig gemaakt, de beats zijn gruwelijk en van de tekst lig je bij vlagen helemaal in een duik. De spot drijven met zichzelf is voor Fresku geen enkel probleem en dat komt de muziek ten goede. Tezamen met Teemong heeft hij met Kreeft weer een klein kunstwerk afgeleverd. Nooit Meer Terug wordt op 11 september gepresenteerd in de Effenaar in Eindhoven en verschijnt dus een week eerder via Top Notch.Share |

Gerelateerde artikelen