De Singles - Week 21

18 mei 2015, 08:41 | Jeroen

Stereophonics: C’est La Vie

Begin september verschijnt het negende album Keep the Village Alive van de Welshe rockband Stereophonics. Het is de opvolger van Graffiti On The Train welke in maart 2013 verscheen. Sinds het vertrek van (de inmiddels overleden) drummer Stuart Cable is het onrustig op drumgebied bij Stereophonics. Na 8 jaar hield namelijk ook diens opvolger Javier Weyler het weer voor gezien. De nieuwe drummer Jamie Morrison is nu voor het eerst als volwaardig lid op een album van Stereophonics te horen. Het geluid is onverminderd hetzelfde gebleven, mede door de stem uit duizenden van frontman Kelly Jones. Een tour is nog niet aangekondigd, maar het kan niet missen dat Stereophonics later dit jaar ergens in Nederland op de bühne staat ter promotie van deze nieuwe plaat. De single C’est La Vie is als voorproefje vanaf nu verkrijgbaar.

Natalie Imbruglia: Instant Crush

Volgende maand verschijnt het vijfde album Male van Natalie Imbruglia, een icoon uit de jaren ’90. Toen we haar in Europa als zangeres leerden kennen – ze was in thuisland Australië immers al bekend als actrice – was Imbruglia een twintiger. Met haar single Torn veroverde de mooie zangeres de gehele wereld. Ondertussen heeft ze de veertig aangetikt, maar is ze nog altijd even mooi als toen. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Male is een album met louter covers en van de eerste single Instant Crush is het origineel nog niet eens zo heel lang geleden uitgebracht. Het is namelijk een cover van de samenwerking tussen Daft Punk en The Strokes-frontman Julian Casablancas. Veel heeft Imbruglia niet aan het liedje gesleuteld, maar haar versie is wel een stuk intiemer dan de elektronische versie van Daft Punk. We zijn toch wel benieuwd wat het complete album gaat brengen, want zingen kan ze ook nog steeds!

Tame Impala: Eventually

Op 7 mei werd bekend gemaakt dat het derde album Currents van de Australische psych-rockers Tame Impala 17 juli aanstaande uit gaat komen. Tegelijkertijd met de bekendmaking van de nieuwe plaat werd ook een nieuwe single uitgebracht: Eventually. Na het verschijnen van Let It Happen in maart, ‘Cause I’m A Man begin april en Disciples eind april is Eventually alweer het vierde liedje waarmee Kevin Parker ons kennis laat maken. We horen wederom veel synts en elektronische geluiden en weinig gitaar. Het begin van de track doet ontzettend denken aan Watch The Throne, totdat de kopstem van Parker in beeld komt. Het wordt afwachten of er tot de release van Currents nog meer singles zullen uitkomen, maar voorlopig moeten we het met deze vier doen. Alsof dat nog niet genoeg is!

Typhoon: Liefste

Dat Typhoon sinds de release van Lobi Da Basi vorig jaar bezig is aan een ongekende zegetocht mag (of moet) inmiddels bekend zijn. Hij speelde op vele podia in Nederland en als kers op de taart kwam daar afgelopen week ook nog de bevestiging van een optreden op Best Kept Secret bij. Begin mei kreeg het mooiste liedje van zijn album een singlerelease: Liefste. Omdat deze prachtige song aan het einde van het jaar ongetwijfeld in verschillende eindlijstjes komt te staan, kunnen we het niet onvermeld laten in onze Singles column. De clip is een liveregistratie van Liefste in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Typhoon zelf live zien kan komende zomer op zo’n beetje elk festival en ga dat vooral doen, want het is altijd een feestje! Op 11 december geeft Ty met zijn titanenband een optreden in de HMH te Amsterdam ter afsluiting van de tour die dan ruim anderhalf jaar heeft geduurd.

Marilyn Manson: The Mephistopheles of Los Angeles

Begin dit jaar verscheen het negende album The Pale Emperor van Marilyn Manson. Na het ijzersterke Deep Six is nu ook dat andere héle goede liedje van het album op single uitgebracht: The Mephistopheles of Los Angeles. Het was bijna de titeltrack van dit album geweest, totdat Manson besloot om het album toch The Pale Emperor te noemen. The Mephistopheles of Los Angeles is erg catchy en bij vlagen poppy, zoals we Marilyn Manson zelden gehoord hebben. Toptrack!

Courtney Barnett: Dead Fox

Een paar weken geleden kwam Courtney Barnett al in deze column voorbij met haar single Kim’s Caravan die speciaal voor Record Store Day 2015 op 12 inch vinyl werd uitgebracht. Nauwelijks een maand later is het alweer tijd voor een nieuwe single, die is voorzien van een fraaie geanimeerde videoclip: Dead Fox. Het is opnieuw een verrassend radiovriendelijk liedje dat te vinden is op haar fijne debuutalbum Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit dat in maart is verschenen. In augustus staat Barnett op Lowlands in Biddinghuizen, waar nog steeds kaarten voor zijn te verkrijgen.

Run the Jewels: Early

Iets minder radiovriendelijk, maar niet minder fraai is de nieuwe single van Run the Jewels. Ook El-P en Killer Mike hebben dit keer voor een geanimeerde videoclip gekozen. Run the Jewels is erg solidair met de demonstranten in Ferguson, Missouri en dat laten ze zien in deze clip. Het liedje zelf is erg sterk, net als de rest van het album RTJ2, dat vorig jaar is verschenen. Naar het schijnt zijn de heren tussen de optredens door alweer bezig met RTJ3, maar er zal eerst nog een remix mixtape met de titel Meow The Jewels verschijnen. Begin volgende maand staat Run The Jewels naast Cypress Hill, Joey Bada$$ en anderen op het Tilburgse Woo Hah! festival.

San Cisco: Magic

Een bandje waar we bij ZUBB een zwak voor hebben is het Australische San Cisco uit Frementle, Perth. Nog voordat het gelijknamige debuutalbum San Cisco in de winter van 2012 verscheen, hadden we de band al op de radar. Begin maart verscheen het tweede album Gracetown, waarvan Run de eerste single was. Later kwam de band met Too Much Time Together en nu is het tijd voor deze single Magic. Zoals wel vaker het geval is bij San Cisco is het ook nu weer een uiterst relaxte single, dus sit back and relax and enjoy the melody!Share |

Gerelateerde artikelen