Kunst: BUILT

Kunst

Akeem Smith en Tommy Malekoff verbinden film en architectuur, tijd en ruimte. De Amerikaanse kunstenaars maken internationaal furore met indrukwekkende, meeslepende installaties. BUILT, van 7 oktober tot 20 november.

> Lees verder

Kunst: Art Rotterdam

Kunst

De 24ste editie van Art Rotterdam vindt plaats van donderdag 9 tot en met zondag 12 februari 2023. Locatie is, als vanouds, de Van Nelle Fabriek, een van de pronkstukken op Unesco’s Werelderfgoedlijst.

> Lees verder

Festival: Sonic Acts

Kunst

Van 30 september t/m 23 oktober is Sonic Acts weer terug met het tweejaarlijkse internationale festival in Amsterdam. De 2022 editie van de Biënnale vindt verspreid over drie weekenden plaats.

> Lees verder

Fotografie: Huis Marseille

Kunst

Huis Marseille presenteert in september een tentoonstelling van de fotograaf Jochen Lempert. Zijn poëtische, geïnspireerd door zijn wetenschappelijke achtergrond in biologie, tonen de natuurlijke wereld in zijn meest uiteenlopende vormen.

> Lees verder

Kunst: Golden Boy Gustav Klimt

Kunst

Het Van Gogh Museum viert in 2023 zijn vijftigjarig jubileum en presenteert het voorlopige tentoonstellingsprogramma 2022-2023. Golden Boy Gustav Klimt. Inspired by Van Gogh, Rodin, Matisse. Te zien van 7 okt t/m 8 jan 2023.

> Lees verder

Fotografie: Huis Marseille

Kunst

In Huis Marseille openen drie tentoonstellingen van kunstenaars uit de Vietnamese diaspora. Het betreft een collectiepresentatie van de serie Archive of Dr. Joseph M. Carrier. Met werk van Nhu Xuan Hua, Danh Vo & Diane Severin Nguyen.

> Lees verder

Fotografie: The beauty of the world so heavy

Kunst

Huis Marseille brengt vier afzonderlijke solotentoonstellingen onder de overkoepelende titel The beauty of the world so heavy. De deelnemende fotografen zijn Dirk Kome, Lindokuhle Sobekwa, Dana Lixenberg en Sabelo Mlangeni

> Lees verder

Fotografie: Lebohang Kganye wint Foam Paul Huf Award 2022

Kunst

Lebohang Kganye, uit Johannesburg, Zuid-Afrika, is de zestiende winnaar van de internationaal befaamde Foam Paul Huf Award. De jury was onder de indruk van de heldere visie, complexiteit en ambitie van de fotograaf.

> Lees verder

Fotografie: The Beautiful and the Sinister

Kunst

The Beautiful and the Sinister, een tentoonstelling van de invloedrijke en internationaal bekroonde fotograaf en fotojournalist Bill Brandt (1904-1983). De tentoonstelling laat zien dat het werk van de Britse fotograaf nauw verwant is aan de Europese avant-garde, in het bijzonder het surrealisme.

> Lees verder

Boek: Mendelstov van Mellius

Kunst

Mythische roman als onderdeel van dynamische kunstervaring in hotspot Amsterdam Noord. Zeven jaar werkte schrijver en beeldend kunstenaar Mellius aan zijn magisch-realistische roman Mendelstov.

> Lees verder

Festival: Other Futures

Kunst

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november wijdt het internationale multidisciplinaire festival Other Futures zich aan de verbeeldingskracht van de toekomst. In het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond biedt het tweedaagse festival een boordevol programma.

> Lees verder

Kunst: Art Rotterdam

Kunst

Art Rotterdam is een gerenommeerde en verrassend gevarieerde kunstbeurs. Jaarlijks biedt dit evenement een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De scherpe focus op jonge kunst, de verscheidenheid van de verschillende secties.

> Lees verder