Unfair18: bijzondere hedendaagse kunst

Kunst

Op het Amsterdamse Westergasterrein zetelt Unfair18, de biënnale voor bijzondere hedendaagse kunst, van 29 maart tot en met 2 april. Dit jaar voor het eerst zijn hiervoor meerdere locaties van het Westergasterrein in gebruik.

> Lees verder

Nationale Museumweek 2018

Kunst

Meer dan 400 musea hebben, een maand voor de start van de Nationale Museumweek, hun eigen pronkstuk al gekozen. Deze musea doen actief mee aan de Nationale Museumweek met speciale activiteiten, social media acties of bijzondere programma’s.

> Lees verder

Studio Drift in Het Stedelijk Museum

Kunst

Het Stedelijk Museum presenteert de eerste museale solotentoonstelling van Studio Drift. In deze tentoonstelling zijn naast vroege ontwerpen ook nieuwe, nog nooit vertoonde werken van het Nederlandse duo Lonneke Gordijn en Ralph Nauta – de oprichters van Studio Drift – te zien.

> Lees verder

Bloom: Open Space Brian Eno en Peter Chilvers

Kunst

Bloom: Open Space biedt een totaal vernieuwde ervaring van de bestaande app. Bezoekers stappen met een HoloLens de installatie binnen, waarbij ze compleet omringd worden door schermen en geluid.

> Lees verder

Lucas Foglia - Human Nature in FOAM

Kunst

Human Nature is een serie in elkaar grijpende verhalen over onze relatie met de wildernis; over de natuur, mensen, overheid en wetenschap. Lucas Foglia (1983, VS) navigeert behendig tussen het beeld van de wilde natuur als fata morgana en als realiteit.

> Lees verder

Stedelijk Museum: Catherine Christer Hennix

Kunst

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert Catherine Christer Hennix: Traversée du Fantasme, de eerste internationale solotentoonstelling in meer dan veertig jaar van de Zweedse componist, filosoof, dichter, wiskundige en beeldend kunstenaar.

> Lees verder

World Masters of Projection Mapping

Kunst

Vanaf 14 januari tot en met 9 februari zijn elke dag tussen 07:00 – 09:00 uur en 17:00 – 23:00 uur spectaculaire 3D-projecties te zien op de façade van EYE Filmmuseum. World Masters of Projection Mapping is onderdeel van Amsterdam Light Festival.

> Lees verder

Stedelijk Museum: Stefan Tcherepnin

Kunst

Het Stedelijk Museum presenteert de eerste museale solotentoonstelling van Stefan Tcherepnin. Hij is een kunstenaar die werkt met geënsceneerde omgevingen. Binnen zijn praktijk is de ervaring, dat wat de toeschouwer voelt, minstens zo belangrijk als de achterliggende theorie.

> Lees verder

TEC ART

Kunst

FUTURE FLASH 200 is het thema van de 5e editie van TEC ART. Van 7-11 februari, tijdens de Art Rotterdam Week, kijkt TEC ART vier lange dagen en nachten 200 jaar de toekomst in. Met expo’s, symposia, talks, tec-music, experimenten en parties op het snijvlak van kunst & technologie.

> Lees verder

OBJECT Rotterdam 2018

Kunst

OBJECT Rotterdam 2018: modernistisch monument vol designtalent. Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 februari 2018 betrekt designbeurs OBJECT Rotterdam het monumentale HAKA-gebouw.

> Lees verder

Wereldberoemde kunstenaars bij Amsterdam Light Festival

Kunst

Op 30 november start de zesde editie van Amsterdam Light Festival. Tot en met 21 januari 2018 verlichten 36 kunstwerken de binnenstad, waaronder werken van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei en de Britse kunstenaar Cecil Balmond.

> Lees verder

NA - Christian Boltanski

Kunst

Dit najaar verrijst een radicale en omvangrijke tentoonstelling van Christian Boltanski in de Oude Kerk. Boltanski geldt als een van de grootste kunstenaars ter wereld, met een oeuvre dat zich buigt over de vraag op welke manier wij herinneren en herdenken.

> Lees verder