Art Rotterdam 2021

Kunst

De tweeëntwintigste editie van Art Rotterdam, wederom in de iconische Van Nelle Fabriek, vindt plaats in hartje zomer, van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli. Dit jaar valt er rondom het gebouw, in de buitenlucht, extra veel te beleven.

> Lees verder

Rijksmuseum: 'Feest' door Van der Elsken

Kunst

Het Rijksmuseum en Nederlands Fotomuseum hebben een ontwerp voor een nooit uitgegeven fotoboek ontdekt in de nalatenschap van Ed van der Elsken. Onder de vergeten foto’s was ook het ontwerp voor het fotoboek feest.

> Lees verder

Van Goghs mooiste brieven in het Van Gogh Museum

Kunst

De tentoonstelling Je liefhebbende Vincent. Van Goghs mooiste brieven biedt de bezoeker de unieke gelegenheid om een veertigtal prachtige brieven van Vincent van Gogh te bewonderen (9 oktober 2020 t/m 10 januari 2021).

> Lees verder

BIG ART 2020

Kunst

De eerste week van oktober keert pop-up kunstplatform BIG ART terug op het industriële Hembrugterrein. De enorme, lichte loodsen vormen van 1 t/m 4 oktober de perfecte plek voor de presentatie van grote kunst op grote afstand.

> Lees verder

This Is America | Art USA Today

Kunst

In de tentoonstelling This Is America | Art USA Today brengen zo’n dertig Amerikaanse kunstenaars via schilderijen, foto’s, muurschilderingen, documentatie en installaties de Verenigde Staten naar Nederland.

> Lees verder

Museum: First Americans

Kunst

In Museum Volkenkunde Leiden opent op 10 juli de expositie FIRST AMERICANS. Hierin staan de ervaringen van de oorspronkelijke bevolking van Noord-Amerika, hun veerkracht en creativiteit centraal.

> Lees verder

Stedelijk Museum: Navid Nuur

Kunst

Zijn werk reflecteert op de gedeelde lucht in een open samenleving en is van 4 tot en met 10 mei te zien door de ramen van de oude entree ingang van het museum aan de Paulus Potterstraat.

> Lees verder

Rijksmuseum Pubquiz

Kunst

De Grote Rijksmuseum Pubquiz verenigt het nuttige met het aangename. Dit kant- en klare pakket biedt jou en je vrienden een avond plezier en zorgt er ook nog eens voor dat je allerlei (on)zinnige feitjes leert over de Nederlandse kunst en geschiedenis.

> Lees verder

ZUBBtipt: Ik Daphne Gakes

Kunst

Als kind wilde ze maar één ding: zo snel mogelijk volwassen worden. Nu ze eindelijk groot is wil ze vooral kind blijven. Met een open blik duikt ze in avonturen en doet waar andere mensen alleen maar van dromen.

> Lees verder

300 extra speciale online rondleidingen

Kunst

Miljoenen museumbezoekers moeten helaas nog tot 20 mei geduld hebben om weer musea te kunnen bezoeken. Maar de 300 speciale online activiteiten van musea worden massaal bezocht en erg gewaardeerd.

> Lees verder

Nationale Museumweek in digitale vorm

Kunst

In deze lastige tijden bieden museale collecties en eigen kunstwerken troost. Daarom gaat de Nationale Museumweek 2020 (20 tot en met 26 april) ondanks alle beperkingen door: in verantwoorde digitale vorm.

> Lees verder

The Art of showing Art today Special 2020

Kunst

Ook musea, galerijen en (dans)theaters in de culturele- en creatieve sector moeten door COVID-19 de deuren gesloten houden. Gelukkig ontbreekt het de sector niet aan creativiteit en innovatie, waardoor we zien dat hier en daar de digitale deuren opengaan.

> Lees verder