De Singles - Week 29

14 juli 2014, 11:24 | Jeroen

Grant Nicholas: Soul Mates

Al sinds eind jaren ’90 maakt Grant Nicholas furore als frontman van de Welshe rockband Feeder. Met name in Groot-Brittannië, maar ook op het Europese vasteland en Azië doet de band het niet onverdienstelijk. Met Feeder heeft Nicholas al acht albums uitgebracht, waarvan Generation Freakshow uit 2012 de meest recente is. Bij gamefanaten staat Feeder vooral bekend om de muziek die geleverd wordt bij de verschillende Gran Turismo games.

Na al het gitaargeweld vindt Nicholas het tijd voor een soloalbum. Zijn debuutalbum verschijnt volgende maand in de vorm van Yorktown Heights. Het is een akoestisch rock album geworden en een eerste voorproefje is hier nu in de vorm van Soul Mates. Het is totaal anders dan we gewend zijn van Feeder, want het klinkt ingetogen en rustig. Of Nicholas ook gaat toeren naar aanleiding van zijn eerste soloalbum is nog niet bekend.

Typhoon: Zandloper (met Rico en André Manuels)

“Hè? Stond Typhoon twee weken geleden al niet in de Singles met Hemel Valt?” Dat klopt! En de nu alweer verschenen nieuwe single Zandloper, die ook airplay haalt, is misschien nog wel beter dan diens voorganger! Ty wordt bijgestaan door collega Rico (Opgezwolle) en theatermaker André Manuels die het gezongen refrein voor zijn rekening neemt. De flow in de track is echt ongekend. Geweldig! Zandloper staat op Typhoon’s tweede album Lobi Da Basi, welke eind juni is verschenen.

Moss: Slower End

Begin dit jaar verscheen het vierde, goed ontvangen, album We Both Know The Rest Is Noise van de Amsterdamse rockband Moss. De muziek van de band rond Marien Dorleijn kenmerkt zich meestal door flink wat gitaren, maar op de nieuwe single Slower End nemen de heren even wat gas terug. Het resultaat is, zoals de titel eigenlijk al zegt, aanzienlijk rustiger dan de rest van de liedjes van de heren. Slower End is een prachtig, ingetogen liedje dat zomaar in de voetsporen kan treden van Moss’ bekendste liedje I Apologise (Dear Simon).

Royal Blood: Figure It Out

Royal Blood haalt voor alweer de derde keer dit jaar de Singles column op ZUBB met hun nieuwste single Figure It Out. Daarmee is de rockband uit Brighton vooralsnog hofleverancier van het huidige muziekjaar. Figure It Out is na Out Of The Black, Little Monster en Come On Over de vierde single van het nog te verschijnen gelijknamige debuutalbum Royal Blood, dat eind augustus dan eindelijk in de winkels ligt. Rond die datum staat de band ook op Lowlands en daar zullen we ongetwijfeld alle singles voorbij horen komen. Figure It Out klinkt weer zoals we ondertussen van Royal Blood gewend zijn: heerlijk ongecompliceerde rockmuziek, van een duo dat als een volwaardige band klinkt.

Bat For Lashes: Skin Song

Natasha Khan, oftewel Bat for Lashes, konden we onlangs al horen op het debuut soloalbum Everyday Robots van Damon Albarn, waar ze te horen is op het nummer Selfish Giant. Vorige week verscheen het ingetogen en mysterieuze Skin Song van haar hand. Het liedje is afkomstig van het in 2015 te verschijnen verzamelalbum Body Of Songs. Dit is een album waaraan een groep Engelse chirurgen, neurologen en pathologen heeft samengewerkt met Britse muzikanten en zich volledige hebben laten inspireren door het menselijk lichaam. Skin Song is één van de voorproefjes. Genieten!



Share |

Gerelateerde artikelen