De Singles - Week 36

1 september 2014, 09:40 | Jeroen

The War On Drugs: Under The Pressure

Begin dit jaar verscheen het alom geprezen album Lost In The Dream van de uit Philadelphia, Pennsylvania afkomstige indie rockband The War On Drugs. Met een optreden op het hoofdpodium van Best Kept Secret én het scoren van de Megahit op 3FM, mag je het een geslaagd jaar noemen voor Adam Granduciel en zijn mannen. Nadat enkel Red Eyes op single is verschenen, is het nu tijd voor single nummer twee en dat is geen verkeerde. Het is de albumopener Under The Pressure, die je bijna negen minuten prachtige muziek voorschotelt. Ook de video duurt gelukkig zolang, want er is geen radio edit video version voor gemaakt. En terecht, want wat een schitterend nummer is dit!

HAIM: My Song 5 (Ft. A$AP Ferg)

Vorig jaar braken de zusjes Haim uit Los Angeles door met hun debuutalbum Days Are Gone. Sinds eind 2012 zijn van die plaat al aardig wat singles verschenen. Te weten: Forever, Don’t Save Me, Falling, The Wire en If I Could Change Your Mind. “Waarom geen zesde single uitbrengen?” moeten de dames van Haim gedacht hebben, want onlangs verscheen er een videoclip van het nummer My Song 5. Officieel uitkomen doet ‘ie pas in oktober, als My Song 5 op 10 inch vinyl verschijnt, maar de Jerry Springer-achtige video kunnen we nu al bekijken.

Beck: Heart is a drum

Begin dit jaar verscheen het eerste Beck album in 6 jaar en zijn 11e in successie: Morning Phase. Ter promotie van deze plaat staat hij volgende week maandag in de HMH te Amsterdam. In dezelfde periode verschijnt zijn nieuwe single Heart Is A Drum, welke vergezeld wordt van een videoclip. Het is de eerste videoclip van Morning Phase, want de eerste single Blue Moon moest het zonder die promotie doen. Heart Is A Drum is weer typisch Beck. Een ingetogen, prachtig mooi liedje van deze Amerikaanse multi-instrumentalist.

The Wytches: Wire Frame Mattress

The Wytches is alles behalve ingetogen, want de gitaren gaan namelijk vol open. Wire Frame Mattress is afkomstig van het vorige week verschenen debuutalbum Annabel Dream Reader Engelse surf-psych trio en doet denken aan de jaren ’90. Door het grove geluid klinkt The Wytches als Silverchair, maar ook een beetjes als Nirvana van nog langer geleden. De tempowisselingen en gitaarsolo’s tussendoor doen dan weer denken aan de jaren ’70. De band heeft overigens om het aantal hits op Google te verhogen hun naam veranderd van the Witches naar the Wytches met een Y. Aan de naam en de single Wire Frame Mattres zal het in ieder geval niet liggen!

Alt-J: Every Other Freckle

Na Left Hand Free en Hunger Of The Pines dropt Alt-J alweer het derde liedje van de binnenkort te verschijnen tweede plaat This Is All Yours: Every Other Freckle. Weer niet te vergelijken met één van de voorgaande singles, maar wel weer typisch Alt-J. Heel erg knap hoe ze zo’n kenmerkend geluid neer kunnen zetten. Uiteraard met de herkenbare stem van Joe Newman.



Share |

Gerelateerde artikelen