De Singles - Week 33

11 augustus 2014, 08:09 | Jeroen

Alt-J: Left Hand Free

De uit Leeds afkomstige indie rockers van Alt-J verbaasde in 2012 vriend en vijand met hun ijzersterke debuutalbum An Awesome Wave. Op ZUBB bombardeerde we hun album als beste album van het jaar en ook de befaamde Mercury Prize werd door de heren gewonnen. Ondertussen is het alweer ruim twee jaar geleden dat An Awesome Wave verscheen en is Alt-J toe aan de befaamde moeilijke tweede plaat. Die plaat, This Is All Yours, komt 22 september uit en de eerste voorproefjes zijn reeds verschenen. Hunger Of The Pine kon je al eerder in de Singles beluisteren en sinds enkele dagen is er bij de tweede single Left Hand Free een videoclip verschenen. De tracks zijn totaal verschillend, maar laten dan wel weer het typische, soms wat vage, Alt-J geluid horen. Dat belooft wat voor de complete plaat!

Ben Howard: End of the Affair

Met zijn in 2011 verschenen hitsingle Keep Your Head Up, afkomstig van zijn debuutplaat Every Kingdom uit 2012, op zak heeft Ben Howard de afgelopen jaren menig festival en concertzaal van een bezoek voorzien. Een beetje muziekliefhebber heeft de beste man dan ook ongetwijfeld een keer live mogen aanschouwen de afgelopen tijd. Afgelopen week verscheen daar ineens een nieuwe single, End of the Affair. Een rustig opbouwende Howard-track, die uiteindelijk liefst 8 minuten klokt en eindigt in chaos. Dat smaak absoluut naar meer, zeg maar. Zijn nieuwe plaat moet in het najaar van 2014 verschijnen en voor dat het zover is staat Howard begin september eerst nog in de Amsterdam Paradiso. Kaarten zijn helaas niet meer verkrijgbaar voor dit optreden, want het concert was binnen een dag uitverkocht.

2:54: Orion

Van de Londense zusters Colette and Hannah Thurlow, oftewel 2:54, verscheen in 2012 het gelijknamige debuutalbum 2:54, met daarop de single You’re Early. Nu zijn we er zelf wat vroeg bij, want de nieuwe single Orion heeft nog geen videoclip, maar is wel alvast te beluisteren en die klinkt niet verkeerd. Het is allemaal weer een beetje duister, maar het luistert lekker weg. Een volledige plaat, waar nog geen details van bekend zijn gemaakt, moet later dit jaar verschijnen. We zullen het in de gaten houden. Tot die tijd: geniet van Orion.

Foxygen: How Can You Really

Het Amerikaanse duo Foxygen, bestaande uit Jonathan Rado en Sam France, maakt iets vrolijkere muziek dan hun Engelse collega’s van 2:54. Zo ook de nieuwe single How Can You Really, afkomstig van het derde album …And Star Power, welke 14 oktober aanstaande uitkomt via het Jagjaguwar-label. Dinsdag 4 november staat Foxygen voor 15 euro in de Tolhuistuin in Amsterdam, waar ongetwijfeld de nieuwe nummers te horen gebracht gaan worden. Gaat dat zien, gaat dat zien!

St. Vincent: Regret

Annie Clark, aka. St. Vincent, kwamen we dit jaar al vaker tegen op ZUBB. We waren aanwezig hij haar concert begin dit jaar in Paradiso en tevens zijn we nog steeds onder de indruk van haar gelijknamige vierde album St. Vincent welke daags na het concert in Amsterdam verscheen. De singles Digital Witness en Prince Johhny kan je al eerder in de Singles column tegen, dus ook de derde single van Annie Clark dit jaar laten we niet onbelicht. Regret verschijnt rond haar optreden komend weekend op Lowlands, dus op een videoclip is het nog even wachten. Tot die tijd doen we het met de liveversie, welke begin dit jaar werd opgenomen tijdens de New York Fashion Week. Tevens staat St. Vincent 30 oktober in de Nijmeegse concertzaal Doornroosje.



Share |

Gerelateerde artikelen