De Singles - Week 13

23 maart 2015, 08:25 | Jeroen

Sufjan Stevens: Should Have Known Better

Volgende week dinsdag, 31 maart, komt het nieuwe album Carrie & Lowell van Sufjan Stevens uit. Vergelijkingen met de elektronische voorganger The Age of Adz uit 2010 gaan in deze niet op, want Carrie & Lowell is gevuld met 11 prachtige indie folk liedjes, waar de akoestische gitaar en fluisterstem van Sufjan de boventoon voeren. Should Have Known Better is misschien wel het mooiste liedje van de nieuwe plaat, waarvan ook al titeltrack Carrie & Lowell en het eveneens prachtige No Shade In The Shadow Of The Cross reeds als voorproefjes naar buiten zijn gebracht. Carrie & Lowell is in verschillende formatten te bestellen via de speciaal ingerichte website van de alleskunner.

The Soft Moon: Far

31 maart belooft een mooie dag te worden, want evens op die dag wordt de nieuwe plaat van The Soft Moon uitgebracht: Deeper. De muziek van de band rond mulitiinstrumentalist Luis Vasquez is aanzienlijk donkerder. Post-punk met een dikke laag industrial die bij vlagen aan Nine Inch Nails doet denken. Al helemaal op de nieuwe single Far, waarbij onlangs een videoclip is verschenen. Je hoort in de verte ook Joy Division door de keyboards en elektronische, dreigende drum. Het geheel is geweldig en moet live ook het aanschouwen waard zijn. Op vrijdag 5 juli wordt de Oude Zaal van de Melkweg aangedaan door de Californische band. Een dag later staan ze op Eindhoven Psych Lab. Gaat dat zien!

Incubus: Absolution Calling

Na het uitbrengen van het zevende studioalbum If Not Now, When? in 2011 zat Incubus niet meer vast aan een contract bij platenmaatschappij Epic/Immortal, waardoor de band op het gemak kon kijken wat ze wilde doen. Enkele bandleden gingen in de tussentijd hun eigen gang, maar nu is Incubus helemaal terug! Ze brengen dit jaar geen nieuwe plaat uit, maar wel twee EP’s. De eerste is de Trust Fall (Side A) EP en verschijnt eind april. De eerste single is Absolution Calling en die laat een ouderwets Incubus geluid horen, zoals we dat kennen van de hoogtijdagen rond Morning View uit 2001. Tijdens de laatste tour van de band in 2012 werd ook 013 in Tilburg aangedaan. Het is bekend dat ze van de zomer in Europa staan, maar een datum in Nederlands is vooralsnog niet geprikt.

HÆLOS: Earth Not Above

Na het uitbrengen van de debuutsingle Dust is het nu tijd voor de eveneens zeer fraaie tweede single Earth Not Above van het Engelse trio HÆLOS. Verder weet ik niet zo veel van de band. Eveneens of er een debuut EP en laat staan een compleet album aan zit te komen. Dit zou wel moeten, want onlangs heeft de band getekend bij Matador Records. De komende maanden speelt HÆLOS vooralsnog in hun thuisland, maar met een beetje geluk staan ze van de zomer ook ergens op een Nederlands festival, want deze twee liedjes smaken absoluut naar meer.

Protomartyr: Want Remover

Het vorig jaar uitgebrachte tweede album van Protomatyr, Under Color of Official Right, bleek één van de beste album van 2014 te zijn. Onlangs verscheen er uit het niets een video bij één van de sterkste liedjes van de plaat: Want Remover. Die is overigens wel een beetje vreemd te noemen, maar past daardoor weer helemaal in het straatje waar Protomartyr in thuishoort. Een beetje vreemd, maar bijzonder lekker!Share |

Gerelateerde artikelen