Column: Guus van der Steen - Sziget Festival

11 augustus 2013, 15:58 | Jeroen

Aankomende paar dagen kunnen we meekijken met de artiesten van Jam de la Crème op het Sziget festival. Hier op ZUBB kun elke dag een exclusieve video bekijken of column lezen, gemaakt door de artiesten zelf! En de vierde webisode van Jam de la Crème TV.

Column van Guus van der Steen op Sziget

Glenn en ik delen een hotelkamer en werden synchroon wakker. Onze ogen zeiden goedemorgen. Ik heb een elektromotor en start op in een halve seconde. Binnen een minuut stromen de spraakwatervallen al overvloedig uit m’n mond. Typhoon heeft een oude verbrandingsmotor. Het was duidelijk te vroeg voor feedback. Alles ketste op ‘m af. Dus je zou kunnen zeggen dat ik tegen de Wind in piste. Misschien moet ik ook gewoon minder lullen in de ochtend.

We ontbeten in het hotel. Als je geen vlees aandurft bestaat je dieet uit kaas en ei. We ging voor de scrambled eggs, of beter gezegd: eier-keien. Bij scrambled eggs denk je toch aan subtiele gele brokjes, maar dit waren groffe hompen kippen-moederkoek.

je had erbij moeten zijn!

Met een baksteen op de maag Sziget voor de tweede maal tegemoet getreden. De helft van de jammers had last van een kater. Ik had last van m’n darmen. Detlef had gelukkig ook te kampen met krampen. We hebben samen een mooi mannen momentje gedeeld in een WC-huisje. Ik denk dat we elkaar een kwartier lang op korte afstand gesteund hebben, terwijl we de“darmfauna” in de pot lieten razen. Daar knappen twee mensen van op. Ik hoop niet dat Micheal Kiwanuka vijf minuten later dezelfde artiesten WC heeft bezocht. Dizzee Rascal daarentegen gun ik mijn aroma van harte.

Het optreden was er één voor de boeken. Ik vind het altijd een zwakte bod wanneer mensen zeggen: je had erbij moeten zijn. Echt een waardeloze zin. Maar, je had erbij moeten zijn. Colin van Kyteman en Yuri Honing hebben geblaasd vanuit de tenen. Spike, Marcel en Vincent hebben hun laatste avond alles gegeven. De spanningsboog was zo’n natuurlijke curve van energie, dat het publiek in trance heeft meegedanst op de muzikale sinusbeweging. Euforie, egoloos samenspel, eenzame klasse. De lat ligt sky-high.


Fotografie: Peisam Tsang

Webisode 4: Jam de la Crème TV – “We don’t drumstore, we only little things”



Share |

Gerelateerde artikelen