Doe maar

4 mei 2014, 10:00 | Jeroen

Cannabis, een heerlijkmakende substantie. Jarenlang heb ik vertoefd in coffeeshops om zoveel mogelijk van het spul naar binnen te krijgen. Vriendschappen werden gevormd, feesten werden bezocht en trips werden beleefd. Het zakje, de tip, het verkruimelen en het draaien, om dan met een vuurtje binnen te zweven in een betere wereld, een natuurlijkere wereld. Een mooie tijd, waar ik met veel liefde aan terug denk.

Om verschillende redenen ben ik met deze activiteit gestopt. Onder andere omdat ik die betere wereld zelf wilde maken, in plaats van hem te dromen. Daarbij miste ik mijn scherpte, maar bovenal bevond ik mij in een minder goede plek in de realiteit waar de wiet alleen maar tegen werkte. Soms vind ik het jammer dat ik gestopt ben, maar ik denk dat het uiteindelijk de juiste beslissing is geweest.

De reden dat ik hierover schrijf, is dat ik me binnenkort weer ga bezondigen aan een ander deel van de alom geprezen hennepplant, namelijk cannabis olie. Waarvoor ik het ga gebruiken zal ik achterwege laten, maar dat ik het nodig heb (als het werkt zoals ze zeggen) is zeker.
Nu ben ik redelijk goed bekend met de multifunctionele toepassingen van de hennepplant: van kleding tot beton, tot biobrandstof, maar op dit vlak heb zelfs ik mijn twijfels. Dat de plant pijnstillende en helende eigenschappen bezit, betwist ik niet. Ook de succesverhalen die de meesten van jullie wel langs hebben zien komen, heb ik ook gezien en toch blijf ik enigszins sceptisch.

Misschien is het dat ik simpelweg niet geloof dat hetgeen dat altijd zo dichtbij heeft gestaan nu ineens de oplossing voor mijn problemen zou kunnen zijn…het zorgt ervoor dat ik me stom voel. Stom omdat ik te blind was om het te zien. Misschien moet ik niet zo hard voor mezelf zijn. Ik zou eerder blij moeten zijn dat het belang van de plant goed onderstreept wordt en hopelijk nog lang niet klaar is met zijn opmars. En als ik nadenk, ben ik dat ook. Hennep is de toekomst en ik ga er deel van uitmaken.



Share |

Gerelateerde artikelen