Koffie Plus

15 mei 2014, 21:21 | Jeroen

Vroeg of laat ontmoet je iemand waarmee je denkt een “klik” te hebben. Je kent het wel, urenlang whats appen, veel aandacht voor elkaar en af en toe dubbelzinnige berichtjes sturen. Geintje hier, grapje daar. Leuk! Denk je dan!

Hoe anders het kan lopen, daar weet ik nu alles van. “Of ik koffie lust met verrassing”, was de vraag. Blijkbaar ben ik naïef want op de opmerking dat het verschillende tarieven waren reageerde ik heel onnozel met “heb je een prijslijst?” Niet wetende dat diegene iets heel anders bedoelde dan ik met mijn herontdekte naïviteit had kunnen bedenken.

Hoe verbaasd ik was dat er werkelijk een prijslijst was, daar zal ik niet te veel over uitwijden. Dit had ik dus echt never nooit zien aankomen in de lange “gesprekken” via Whats App. Ben ik dan echt zo dom? Volgens mij valt dat best mee, tenminste dat dacht ik altijd. Heeft de moderne tijd mij ingehaald en ben ik ergens in het verleden blijven hangen, misschien wel. Ik ben geen piepjong kuikentje meer, maar dacht altijd dat ik aardig meekwam op deze aardbol. En ondertussen ik maar denken dat ik ook best “Hip” ben!

Waar is de tijd gebleven van gezellig samen koffie drinken en de spontane “verrassing”? Kunnen mensen niet meer spontaan zijn? Ben ik abnormaal? Of juist normaal? Wordt uurtje, factuurtje de nieuwe standaard? Is een man op bestelling tegenwoordig standaard? Hebben vrouwen werkelijk behoefte aan een man op bestelling? Ben ik hypocriet omdat het van vrouwen wel ‘geaccepteerd’ wordt, dat zij diensten aanbieden in ruil voor geld en ik het vreemd vind om een man voor seks te betalen? Zijn mensen zo vervreemd van elkaar dat we alleen nog seks willen in ruil voor geld? Heb ik een ontwikkeling gemist de afgelopen jaren? Ben ik ouderwets? Of ben ik gewoon ik?

Zo veel vragen gaan er door mijn hoofd en ik besef ineens dat ik nu eenmaal ben wie ik ben. Het maakt niet uit wat de standaard is, het maakt niet uit dat iedereen het geaccepteerd heeft. Ook al is het normaal, zelfs dat maakt mij niet uit. Ik weet dat het 2014 is, ik weet dat dingen veranderen en als ik heel eerlijk ben, ben ik ook wel nieuwsgierig wat de verschillende “pakketten” inhouden, je wilt natuurlijk wel weten wat je geld waard is. En toch zal ik het nooit te weten komen, iets weerhoudt mij ervan om mijn ‘koffie plus’ te bestellen. Stiekum hoop ik nog op een berichtje dat het een grapje was, echter ik weet dat dat niet komen gaat.
Ik hou van koffie, ik hou van verrassingen, maar ‘ koffie plus’ is so not my cup of tea!



Share |

Gerelateerde artikelen