De Singles - Week 15

7 april 2014, 08:32 | Jeroen

Ásgeir: Going Home

Onze Renée was er vorig jaar al heel vroeg bij toen zij Ásgeir in de zomer van 2013 in de Singles column behandelde. Zelf ontdekte ik hem pas écht goed aan het begin van dit jaar met zijn single Kings And Cross. Ondertussen zijn we na Torrent toe aan single nummer drie: Going Home, net als toen in de column van Renée. Maar dit keer met officiële videoclip en in de officiële albumversie, zoals die ook reeds te horen is op de radio. We kunnen immers geen aandacht genoeg besteden aan de IJslandse Ásgeir Trausti. Van het weekend stond hij nog op Motel Mozaïque en komende zomer is hij te zien op het Lowlands festival in Biddinghuizen, waar nog steeds kaarten voor te koop zijn.

Teemong: Where Will We Go

De naam Timon van den Elskamp zegt je misschien niets. Teemong daarentegen klinkt al iets bekender. Hoe hij eruit ziet weet dan weer bijna niemand. Dat vindt hij ook niet belangrijk. Sterker nog, hij vindt dat het creatieve proces en de inhoud van zijn werk de voorkeur geniet boven zijn persoon. Een soort mysterie dus. Ik houd daar wel van. Na het maken van vele videoclips, korte films en muziekproducties voor anderen, is het tijd voor zijn eigen muziek. Where Will We Go is de eerste single van zijn nog uit te komen elektronische EP en die klinkt niet verkeerd!

Cloud Nothings: I’m Not Part Of Me

Vorige week verscheen de gedroomde opvolger van Attack On Memory van Cloud Nothings, het derde album Here and Nowhere Else. De band rond singer-songwriter Dylan Baldi maakt lo-fi indierock die vooral op de laatste plaat gekenmerkt wordt door een wat schreeuwerig karakter. Bij het meest poppy liedje van Here and Nowhere Else en tevens albumafsluiter, I’m Not Part Of Me is een videoclip verschenen. Dat ziet eruit als een gezellig weekendje met dames onderling. Volgende maand, maandag 19 mei om precies te zijn, staat Cloud Nothings in de Oude Zaal van de Melkweg en er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

The Pretty Reckless: Heaven Knows

Vorige maand verscheen de tweede plaat Going To Hell van The Pretty Reckless, de band rond actrice, model, zangeres en muzikant Taylor Momsen, die nog altijd pas 20 jaar oud is. Het is een soort guilty pleasure van me, want ik heb het album stiekem heel vaak gedraaid en ben ook naar hun eerste optreden in Nederland geweest. En het moet gezegd, de nieuwe plaat is wederom zo slecht nog niet. Heaven Knows is na de titeltrack de tweede single van het album en de eerste van The Pretty Reckless die bovenaan de Billboard charts (Mainstream Rock) terecht is gekomen.

Wu-Tang Clan: Keep Watch (feat. Nathaniel)

Voor het meest recente album van hiphopformatie Wu-Tang Clan moeten we een flinke stap terug de tijd in doen. In december 2008 verscheen 8 Diagrams en de meest recente grote hit van de band is al helemaal lang geleden. Gravel Pit stamt alweer uit 2000. Maar de band is nu terug met Keep Watch, een voorproefje op het album A Better Tomorrow. Een album waarvan het nog maar de vraag is of we deze ooit te horen krijgen, want de band kondigde aan er slechts één exemplaar van te persen en na een tour langs musea en festivals te verkopen aan de hoogste bieder. Wordt vervolgd dus en blijf tot die tijd vooral op de uitkijk staan.



Share |

Gerelateerde artikelen