De Singles - Week 46

9 november 2015, 20:33 | Jeroen

Kendrick Lamar: These Walls (feat. Bilal, Anna Wise & Thundercat)

Er stond al sinds mei van dit jaar een video met een goede live-versie van These Walls in de tv-show van Ellen DeGeneres op het Vevo account van Kendrick Lamar, maar een officiële videoclip ontbrak. Tot vorige week, want toen bracht Lamar in navolging van ‘i’, ‘King Kunta’, ‘For Free? (Interlude)’ en ‘Alright’ de zoveelste videoclip van het fenomenale, en één van de beste albums van het jaar, To Pimp a Butterfly uit. op These Walls wordt Lamar bijgestaan door Bilal, Anna Wise en Thundercat en de videoclip is met z’n ruim 8 minuten durende speelduur een ware korte film geworden. A black comedy zoals in het begin aangegeven wordt. Knap staaltje weer van de man die afgelopen zomer de Alpha als co-headliner op Lowlands in vuur en vlam zette.

Sef: Toch Houdt Ze Van Mij

Begin vorige maand verscheen het nieuwe tweede album In Kleur van Yousef Gnaoui oftewel Sef. De opvolger van De leven uit 2011, waarvan Sef toentertijd zei dat omdat het album over zíjn leven ging, het album niet Het leven heette. Dat zou namelijk veel te groot en veelomvattend zijn. Na ‘Wakker’ en ‘Ze Zeggen’ dropt Sef nu de derde single van zijn nieuwe langspeler, waarvan hij wederom de videoclip zelf heeft geproduceerd. Toch Houdt Ze Van Mij is volgens de ZUBB redactie één van de beste tracks van het album, dus een betere single kon er dan ook niet gekozen worden. Het liedje is een ode aan de liefde en laat Sef van zijn gevoelige kant zijn.

HÆLOS: Pray

Eerder dit jaar kon je in de Singles column op ZUBB kennismaken met het Londense trio HÆLOS. Toen presenteerden we de tweede single ‘Earth Not Above’ aan je. Nu is het tijd voor de derde single, waarvan de videoclip tezamen met de voorganger en debuutsingle ‘Dust’ een trilogie vormt. Wederom melancholische samenzang en synthesizers. Dit trio singles vormt de opmaat naar een debuutalbum dat ergens volgend jaar zou moeten gaan verschijnen. Maar voordat het zover is, verschijnt ‘Pray’ eerst nog binnenkort samen met ‘Dust’ op een gelimiteerd 12” vinyl via het Matador label. Begin volgend jaar staat de band op het Groningse festival Eurosonic/Noorderslag.

DIIV: Bent (Roi’s Song)

In de zomer van 2012 verschijnt het debuutalbum Oshin van de New Yorkse rockband DIIV. Het album wordt compleet geproduceerd door frontman Zachary Cole Smith en laat een geluid van shoegaze, krautrock en (post-)punk horen. Door de verschillende, met name, Amerikaanse medio wordt het album zeer goed ontvangen. De verwachtingen zijn dan hoog gespannen voor de opvolger, welke even op zich heeft laten wachten. Op de nieuwe plaat, Is the Is Are, welke begin februari volgend jaar verschijnt lijkt het geluid van de band wat minder gehaast te klinken. Getuige het nieuwe voorproefje ‘Bent (Roi’s Song)’, die afgelopen week door de band werd gedropt.

Deap Vally: Royal Jelly

Ruim twee jaar geleden stond Deap Vally voor het eerst in de Singles column op ZUBB. Ze stonden toen op Lowlands en het debuutalbum Sistrionix was net uit. Lindsey Troy en Julie Edwards hebben in de tussentijd de hele wereld meerdere keren gezien en kondigen vandaag de nieuwe single ‘Royal Jelly’ aan. Over deze nieuwe singles zeggen ze: “A song that takes its time, but the pay-off is great. It’s definitely one of the funkiest songs on our upcoming new record.” Wanneer die nieuwe plaat verschijnt is nog niet bekend. Voor nu doen we het met het geweldige ‘Royal Jellly’!Share |

Gerelateerde artikelen