ZUBBday Mixtape #126 - Runner's High

19 januari 2014, 10:40 | Jeroen

Hardlopen neemt nog steeds in populariteit toe. Grote evenementen als de Dam tot Damloop, de Zevenheuvelenloop en de City-Pier-City zijn ruim van tevoren stijf uitverkocht. Het is niet voor niks dat hardlopen zo populair is geworden: buiten het feit dat hardlopen heel gezond is, kost het weinig geld en tijd. Met deze Mixtape proberen wij zowel beginnende als gevorderde hardlopers een duwtje in de rug te geven.

Een de mooiste dingen die je kan bereiken in het hardlopen is een roesachtige toestand die men runner’s high noemt. Voormalig wereldkampioen marathon Douglas Wakiihuri omschrijft het als “het abnormale gevoel dat je mentale verlangen je lichaam dwingt om te rennen.” Maar hoe bereik je die toestand? Allereerst is het goed om te weten dat je lichaam opiumachtige stoffen produceert, de zogeheten endorfinen. Deze endorfinen zorgen ervoor dat je pijn wordt onderdrukt en dat je je vermoeidheid als minder zwaar ervaart. Een hardloper moet wel de grenzen van zijn prestatie opzoeken om te kunnen profiteren van deze geluksstofjes; veel beginners zullen dit stadium voorlopig niet bereiken. Je zal ongeveer een uur moeten kunnen hardlopen als je deze toestand een keer wilt ervaren.

Met deze Mixtape proberen we een muzikale runner’s high te creëren, ook voor diegene die maar net begonnen zijn met hardlopen. We hebben een lijst samengesteld met 33 hele energieke nummers die op verschillende manieren ook geluksstofjes aanmaken. Of dit nu komt door een fijne beat of een motiverende zanglijn? Een gevoel van runner’s high zal met deze Mixtape nooit ver weg zijn!

Links vind je de Mixtape voor Spotify, rechts voor Deezer.



Share |

Gerelateerde artikelen