The Hague Festivals 2014

17 april 2014, 12:59 | Jeroen

Met het Life I Live Festival op vrijdag 25 april start The Hague Festivals 2014. In twee maanden tijd presenteert Den Haag liefst dertig topevenementen.

Enkele hoogtepunten van deze bijzondere editie zijn de Rabobank World Cup Hockey, de oranje gekleurde Vlaggetjesdag, de Tong Tong Fair, Festival Classique, de Nederlandse Veteranendag en Parkpop. Combineer een evenement met strand, shoppen of een museum voor een gezellig dagje of weekend Den Haag.

De festivals in mei en juni trekken jaarlijks ruim een miljoen bezoekers naar Den Haag en haar badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. Ook de achtste editie van The Hague Festivals biedt vermaak en ontspanning van hoog niveau. Voor liefhebbers van klassieke en popmuziek, voor sportfanaten, voor mensen die houden van kunst en cultuur of gewoon van gezelligheid. Een bezoek aan een topevenement is mooi te combineren met een van de vele andere attracties die Den Haag te bieden heeft, zoals het strand, de winkels en restaurants in de binnenstad, de prachtige musea, het Binnenhof of het Vredespaleis. Boek een nachtje in een hotel en een gezellig dagje Den Haag wordt een onvergetelijk weekend. Het gehele programma van The Hague Festivals 2014 staat op de festivalsite. Enkele hoogtepunten:

Tong Tong Fair (29 mei t/m 9 juni)

De roots van de voormalige kolonie Indië zijn diepgeworteld in de stad Den Haag. De vele toko’s, typische eettentjes en exotische straatnamen getuigen ervan. De Tong Tong Fair is dan ook al 56 jaar een vast onderdeel van de Haagse festivalagenda. Het grootste Euraziatische festival ter wereld heeft dit jaar plaats van donderdag 29 mei t/m maandag 9 juni. Oost en west ontmoeten elkaar dan op het Malieveld. Een ontdekkingsreis door de Indische, Vietnamese en Maleise cultuur met theater, dans, heerlijk eten en veel meer.

Rabobank Hockey World Cup 2014 (31 mei t/m 15 juni)

De beste hockeyers ter wereld komen naar Den Haag en strijden van 31 mei t/m 15 juni om de Rabobank Hockey World Cup 2014. Bij dit topsportspektakel in het Kyocera Stadion is de vraag of de Oranjevrouwen na Olympisch goud ook de wereldtitel veroveren. Er zijn in totaal maar liefst 76 wedstrijden en achttien dagen lang muziek-, cultuur- en sportevenementen op het Haags Hockey Plein. In het laatste weekend van de Rabobank World Cup Hockey vindt in het Scheveningse Beach Stadium het WK Beach Hockey plaats.

Festival Classique (18 t/m 22 juni)

De Hofvijver is een van de meest bijzondere concertlocaties in Nederland. Op het drijvende podium vinden dit jaar vier Hofvijverconcerten plaats. Een centraal thema daarbij is de heropening van het Mauritshuis op 27 juni. Het Festival Classique met op diverse locaties meer bijzondere, eigentijds klassieke voorstellingen voor iedereen.

I Love Hiphop Week (22 t/m 29 juni 2014)

HipHop tot je er bij neervalt. De I LOVE HIPHOP WEEK, is in een nieuw jasje gestoken en nóg interessanter geworden voor een breder publiek. Openingsact is het I LOVE HIPHOP Festival in het Paard van Troje, waarna HipHopliefhebbers de hele week in Den Haag terecht kunnen voor optredens, feesten, masterclasses, workshops, expo’s en veel meer. De week wordt tijdens Parkpop afgesloten in de speciale I LOVE HIPHOP AREA. Nieuw dit jaar is de samenwerking met jonge artiesten, ontwerpers en kunstenaars uit aanverwante stromingen.

Nederlandse Veteranendag (28 juni)

Voor militair ceremonieel met een defilé door de historische Haagse binnenstad, optredens van de Koninklijke Militaire Kapel, onderscheidingen en militaire voertuigen moet je naar de Nederlandse Veteranendag. Een evenement van formaat op zaterdag 28 juni. Hier worden veteranen in het zonnetje gezet en geniet de hele familie mee. Bij de tiende editie van de Nederlandse Veteranendag lopen voor het eerst ook twee kinderklassen mee in het defilé. De kinderen krijgen les van een veteraan die met hen meeloopt.

Parkpop & Night at the Park (29 en 28 juni)

Al 33 jaar is het sfeervolle Zuiderpark het decor voor Parkpop. Het grootste gratis popfestival van Europa vindt dit jaar plaats op zondag 29 juni. Op het laatste grote evenement van The Hague Festivals 2014 treden in ieder geval 10cc, Epica, Gers Pardoel, Jonny Lang en Coely op. De volledige line up is begin mei definitief.

Nieuw is Night at the Park, zaterdag 28 juni van 16.00 tot 23.00 uur, aan de vooravond van Parkpop. Op dit gloednieuwe, betaalde festival in het Zuiderpark treden onder meer Golden Earring en de Britse band Madness op. Behalve van muziek kunnen de bezoekers van Night at the Park ook op grote schermen genieten van het WK Voetbal.

Andere evenementen: Life I Live Festival (25 april), Bevrijdingsfestival (5 mei), Nederlands Bierproeffestival (15 t/m 17 mei), Grand Prix of the Sea (23 t/m 25 mei), SDU Royal Ten The Hague (25 mei), Delta Lloyd North Sea Regatta (27 mei t/m 9 juni), Nacht van de Vluchteling (29/30 mei), The Hague African Festival (30 mei en 1 juni), Kaderock (7 juni), Beeldententoonstelling Grandeur (vanaf 6 juni), Ronde van het Statenkwartier (13 juni), Culinaire Dinertocht (13 en 14 juni), Anime (13 t/m 15 juni), The Hague International Singer-Songwriter Festival (vanaf 26 juni).

Meer info op thehaguefestivals.com.



Share |

Gerelateerde artikelen