Recensie: Reisopera - The News

5 juni 2014, 20:23 | Jeroen

Een multimediale non-fictie muziekvoorstelling over het nieuws en de overvloed van media verpakt in een opera.

Het maakte mij nieuwsgierig. Zeker aangezien het in poptempel Paradiso was. De zaal stond vol met stoeltjes en het publiek zat er keurig op. Een goede mix van jong en oud. Veel jonge hipsters met baarden en staartjes en hippe jonge vijftigers zoals je die alleen in Amsterdam ziet. De voorstelling paste bij het publiek en vice versa.

Op het podium een nieuwsstudio. Host van de avond John stelt ons voor aan de twee nieuwslezers Charlie (de Amerikaanse LOIRE) en Hannah (de Nederlandse Nora Fischer). Zij begeleiden de (gedateerde) nieuwsbeelden vocaal en maken er een show van. Het is een burlesque, vaudeville-achtige ode aan de achterdocht die componist JacobTV (alias Jacob ter Veldhuis) heeft jegens de politiek.

Twee zangeressen, spel van een acteur en vijf figuranten en muziek van het Nederlands Blazers Ensemble maakt het helaas geen show om van te genieten. Het hangt aan elkaar als losse flarden en dreigt elk moment te ontsporen. Gelukkig weet de VJ het ingenieus aan elkaar te plakken waardoor het interessant blijft. Ook de dames, en dan vooral LOIRE, zorgen voor enige opwinding met hun stem. Muzikaal zal het ook top of the bill zijn, helaas is dit niet voor mij weggelegd.



Share |

Gerelateerde artikelen