Summertime Festival

6 juli 2014, 12:53 | Jeroen

Drie dagen akoestische muziek in hartje Den Haag. 
Musicon en de Grote Markt presenteren op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juli een bijzonder festival met nationale en internationale artiesten. Er staan veel volks- en wereldmuziekvoorstellingen op het programma, maar ook klassieke muziek, jazz, akoestische popmuziek en  dansvoorstellingen.

Summertime vindt plaats vanaf een schilderachtig carrouselpodium op de Grote Markt in Den Haag. Het festival start rond 15.30 uur. Op zaterdag en zondag is het festival te bezoeken vanaf 12.00 uur.

Thema-dagen


Zoals elk jaar is het weekend uit drie thema-dagen opgebouwd. Op vrijdag staat slagwerk centraal, op zaterdag geven de snaarinstrumenten de toon aan, en op zondag staan de toetsen in het zonnetje.



Programma vrijdag

Op het programma staan o.a. de Gipsy-ensemble Quarteto Lowina, dat voor de gelegenheid versterkt wordt door Joshua en Reppi Rosenberg een bijzondere mix van singer-songwriter, jazz en zelfs rock. Het melancholisch existentialisme van country noir-band Smutfish, Dyzack (Erik Hofland), de singer/songwriter die iedereen recht in het hart weet te raken, latinband Masalsa, dat beschikt over een ijzersterke dynamische ritmesectie. Los Paja Brava, de Zuid-Amerikaanse / Europese explosie van energie, ritme en een goede sfeer! Ze staan garant voor de “craziest latin party” die je ooit hebt meegemaakt!



Programma zaterdag

Op de zaterdag brengt men het Braziliaanse gitaarduo Kees Gelderblom & Marco Santos, het authentiek barokke kamerorkest New Dutch Academy, de “Leipe shit ouwe rock” van Gruppo Sportivo’s Hans Vandenburg, barok-improvisatie van het James Helwitt Ensemble en de jaren-vijftig R&B-formatie The Hellhounds.



Programma zondag

Op zondag gaat de aandacht naar Bamboozlin’ (Franse chansons in het Engels) en de classic jazz van Equinox, en speelt Marco Santos zijn saudade-jazz.
Daarnaast zijn er verspreid over het weekend presentaties van Drumschool Cleuver, het Prinses Christina Councours, het Koninklijk Conservatorium en Muziekacademie Den Haag.



Share |

Gerelateerde artikelen