3 nieuwe namen London Calling

7 september 2014, 13:14 | Jeroen

De line-up van London Calling is opnieuw aangevuld met drie spannende namen: Saint Motel voor vrijdag 31 oktober en The Mispers en Fever The Ghost voor zaterdag 1 november.

De voorverkoop voor London Calling in Paradiso is reeds begonnen. Ook de Indiestad-passepartouts, waarmee je ook toegang hebt tot London Calling, zijn vorige week in de voorverkoop gegaan.

Line-up tot nu toe:

Vrijdag 31 oktober: Kate Boy, Bad Breeding, The Bohicas, Wild Child, Phantogram, Gengahr, Southern, Gap Dream, Saint Motel

Zaterdag 1 november: Sebadoh, Spoon, Coves, Racing Glaciers, Tony Molina, John Wizards, Fractures, Shura, Fever the Ghost, The Mispers en meer

Fever The Ghost

Fever The Ghost zit ergens tussen heel hip en krankzinnig in en dat is een mooi en uniek plekje. De band komt uit Los Angeles en maakt vervreemde psychedelische popliedjes met gekke teksten, rare geluiden en veel funk. Het swingt en het wringt, maar is op een buitenaardse manier heel verslavend. De band zou zomaar de plaats van MGMT in kunnen nemen en bracht deze zomer een EP uit met daarop een liedje met de titel: ‘A Parliament Of Owls Determines the Fates Of Greater Men No less Than 5 Stories Above Us in A Dream’.

The Mispers

The Mispers uit London bestaan nog maar kort maar klinken als een hele volwassen band. Een grote reden voor deze klasse is dat de leden Jack Scott en Joey Zapata een jaar lang zonder geld door Australië reisden als straatmuzikanten. Er moest gespeeld worden om te eten en dan moet je wel. Niet altijd een pretje, maar wel goed voor de drive waarmee ze eenmaal thuis met drie andere gepassioneerde muzikanten een folky altrockband begonnen. The Mispers maken een hitparadegevoelige mix van folk, pop en rock die doet denken aan Bombay Bicycle Club en The Maccabees.

Saint Motel

Het aanstekelijke, rijk aangeklede nummer ‘My Type’ van Saint Motel wordt nu al plat gedraaid door de Nederlandse radiostations; het zomerse, vrolijke indiepoplied van deze vier Amerikanen is dansbaar en gaat niet meer uit je hoofd. Op 15 augustus verscheen de ‘My Type EP’ waar de eerste vier uitgebrachte liedjes van Saint Motel te horen zijn. De groep gaat een gouden toekomst tegemoet.

Kijk op paradiso.nl voor tickets. Meer info: londoncalling.nl.



Share |

Gerelateerde artikelen