ZUBB tipt: Triggerfinger in HMH

18 november 2014, 07:32 | Jeroen

Na jarenlang onderweg te zijn geweest in praktisch alle zalen van Nederland en Belgie, de successen op Pinkpop en Rock Werchter en nu aan het touren door Frankrijk, Duitsland en de rest van Europa komen ze op 12 december naar de Heineken Music Hall. Triggerfinger, klaar voor het grote werk!

Wie de band kent, weet dat ze eigenlijk al jaren klaar zijn voor het grote werk. De concerten in Paradiso en het Paard eerder dit jaar waren dan ook binnen no time uitverkocht en het optreden op Pinkpop vorig jaar was goed voor lovende kritieken. Tussen het touren door hebben de heren in april dit jaar nog een nieuw album uitgebracht. By Absence Of The Sun werd goed verkocht en kwam daardoor op de eerste plaats in de album top 100.

Zubb nam afgelopen zaterdag een kijkje bij het concert van Triggerfinger in Budapest en zag een rockende band met een energieke set. Niks rustig opbouwen naar een climax. Een goed begin is het halve werk, moeten de heren gedacht hebben. Het eerste nummer van de set Black Panic brengt de boot, de concertlocatie van deze avond, gelijk volop in beweging. Oude en nieuwe nummers komen voorbij en de beweging van de boot is nu goed voelbaar. Rock the boat werd letterlijk waarheid.
De set vliegt voorbij en de toegift komt veel te snel. Off The Rack de nieuwe single waarvan onlangs de video uitkwam is het eerst nummer van de toegift waarna nog I Follow Rivers komt, om er vervolgens uit te knallen met Cherry.

Geen moment van verveling tijdens het concert en het Hongaarse publiek geniet met volle teugen. Bassist Paul van Bruystegem laat af en toe een brede glimlach zien. Mario Goossens laat het publiek weer meebrullen tijdens een sterke drumsolo en Ruben Block laat wel even zien hoe Shake For Me uit de single All This Dancin’ Around nu eigenlijk hoort. Al met een al geweldig concert van de heren uit België.

Gelukkig voor ons zijn ze binnenkort ook nog dichterbij te zien en wel in de HMH. Er zijn nog enkele kaarten over voor het concert in HMH, deze vind je hier.



Share |

Gerelateerde artikelen