Recensie: Amatorski in Rotown

19 november 2014, 21:36 | Jeroen

Na een drukke week even heerlijk bijkomen, dat kan wanneer Amatorski bij je in de buurt een optreden geeft. De band uit het Belgische Gent stond een aantal dagen in het voorprogramma van Stromae maar deze avond in Rotown zijn ze de hoofdact. Het aanwezige publiek in Rotown is stil, fluisterstil en dat past perfect bij de ingetogen fluisterpop van Amatorski.

.

Alsof we met zijn allen langzaam in trance worden gebracht, zo lijkt het. Vanuit de band is er weinig interactie met het publiek. Ze zijn hier slechts met één reden gekomen en dat is het publiek te laten genieten van de muziek. De combinatie met de warme doch sobere verlichting doet het gevoel versterken dat we even in een droomwereld zijn beland. Wat op een druilerige dag als afgelopen zondag een welkome afleiding is.

Wanneer je nog niet in vervoering bent gebracht door de muziek, dan zeker door de prachtige stem van zangeres Inne Eysermans. De band brengt veel nummers van het laatste album From Clay To Figures waarvan Zubb eerder dit jaar de albumrecensie schreef. Een verzoek uit het publiek om het hele eerste album TBC nog even te spelen wordt niet gehonoreerd. Ook het overbekende Come Home ontbreekt wat bij sommige aanwezigen een onbevredigend gevoel achterlaat.

Aan al het goede komt een einde, en zo ook aan dit optreden van de Belgische band. We verlaten de droomwereld en stappen ietwat onwennig weer de werkelijkheid in. Gelukkig voor ons zijn er nog de albums TBC en From Clay To Figures om op elk gewenst moment weer even te genieten van de fluisterpop van Amatorski.



Share |

Gerelateerde artikelen