Rewire update: Godspeed You! Black Emperor

24 december 2014, 09:41 | Jeroen

Rewire, het internationale festival voor avontuurlijke muziek in Den Haag, vindt in 2015 plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei. Het festival verhuist van november naar de lente. De Canadese (cult)band Godspeed You! Black Emperor is één van de hoofdgasten, tevens vertoont Grouper (VS) haar enige optreden in Nederland op Rewire.

Een gelimiteerd aantal early bird weekend tickets is nu verkrijgbaar in de voorverkoop. In de komende maanden volgt meer informatie over het programma en de locaties.

Godspeed You! Black Emperor (CA)

Het legendarische multidisciplinaire collectief uit Montréal is één van de meest invloedrijke bands in het post-rock genre. Knap georkestreerde arrangementen worden laag voor laag opgebouwd tot lange spannende en meeslepende composities. Dan weer dreigend en onheilspellend, dan weer vederlicht. Godspeed You! Black Emperor zal een twee uur durende show spelen op vrijdag 1 mei met prachtige visuals van filmmaker Karl Lemieux.

Grouper (US)

Grouper, in het dagelijks leven Liz Harris, is een in Astoria (VS) woonachtige ambient producer en performer. Haar laatste album ‘Ruins’ kwam uit via Kranky en werd alom geprezen als één van de beste albums va 2014. In navolging van haar nieuwe album zal ze een select aantal shows in Europa spelen. Haar enige show in Nederland is vrijdag 1 mei op Rewire 2015.

Rewire Festival 2015

Vrijdag 1 & zaterdag 2 mei, op verschillende locaties in Den Haag. Meer info en tickets vind je op rewirefestival.nl.



Share |

Gerelateerde artikelen