Canto Ostinato Audio Visual in Haagse Toren

20 januari 2015, 11:53 | Jeroen

Canto Ostinato Audio Visual is een audiovisuele performance met harp, elektronica en visuals, met het grensverleggende muziekstuk Canto Ostinato als muzikaal startpunt. Afgelopen twee jaar tourden we door Nederland op plekken zoals Stedelijk Museum, De Kunsthal, TrouwAmsterdam, Dutch Design Week en internationaal in Chicago, Syndey, New York, Moskou, Tokyo en Delhi. Hoogtepunt van de tour was het concert tijdens het eerste Koningsdagconcert op uitnodiging van- en voor de Koning en Koningin.

Op 25 januari vindt er een speciale editie van Canto Ostinato Audio Visual plaats in het hoogste restaurant van Nederland; the Penthouse in Den Haag. Met 42 verdiepingen en een hoogte van 135 meter is het een van de meest unieke plekken in Den Haag om te genieten van een fenomenaal uitzicht onder het genot van een drankje of diner. In samenwerking met uitgeverij Donemus presenteert het Penthouse een van de eerste Donemus HighLights; Canto Ostinato Audio Visual, een moderne variant van Nederlands bekendste compositie.

Nederlands bekendste minimal compositie in moderne variant

Canto Ostinato Audio Visual is een audiovisuele performance met harp, elektronica en visuals, met het grensverleggende muziekstuk Canto Ostinato als muzikaal startpunt. Canto Ostinato Audio Visual begeeft zich op het fascinerende snijpunt van muziek, beeldende kunst en technologie en is een unieke totaalervaring. Interactie en improvisatie staan centraal, geen uitvoering is hetzelfde. Harpiste Gwyneth Wentink, elektronica componist Wouter Snoei en kunstenaar Arnout Hulskamp voeren deze unieke bewerking uit op diverse bijzondere locaties wereldwijd en kregen onder meer landelijke bekendheid door hun concert tijdens het eerste Koningsdagconcert afgelopen april in Haarlem.

Unieke raamprojectie in hoogste restaurant van Nederland

De Haagse Toren, in de volksmond ook wel het Strijkijzer genoemd, wordt in 2007 gebouwd geïnspireerd op de beroemde wolkenkrabber in New York; The Flatiron Building. Het gebouw telt 42 verdiepingen en is het hoogst publiekstoegankelijke gebouw van Nederland. In 2011 wordt op 135 meter hoogte met een uitzicht tot wel 45 kilometer ver, restaurant The Penthouse geopend. Opvallend technisch vernuft zijn de ramen van het restaurant; door een uniek projectiesysteem zijn de ramen met één druk op de knop te veranderen in videoschermen, waardoor het uitzicht plotseling kan plaatsmaken voor spectaculaire beelden. Dit projectiesysteem wordt op 25 januari door kunstenaar Arnout Hulskamp ingezet om de visuals te projecteren van deze speciale editie van Canto Ostinato Audio Visual.

Tickets en meer informatie

Het concert kan gecombineerd worden met een 3-gangendiner van chef Bart Middendorp. Kosten voor het diner inclusief concert zijn €49, een los concertticket kost €15.

Datum: 25 Januari 2015
Start concert: 21:00
Start diner: 18:00
Adres: The Penthouse, Rijswijkseplein 786 (naast Station HS) Den Haag
Tickets: thepenthouse.nl
Website: canto-ostinato-av.com / donemus.nl

Teaser video Canto Ostinato Audio Visual:

Impressie video projectiesysteem The Penthouse:



Share |

Gerelateerde artikelen