London Calling Outdoors x Concerto 60 jaar

12 februari 2015, 17:01 | Jeroen

Op zaterdag 16 en zondag 17 mei neemt London Calling samen met de Amsterdamse platenzaak Concerto die 60 jaar bestaat de gehele Tolhuistuin over. Onder de noemer London Calling Outdoors x Concerto 60 staat er een uitgebreid programma in de zalen, het restaurant, de expositieruimte én de tuin.

De eerste namen zijn The Undertones, Soléy, Nadine Shah, Eaves, Pauw, Tobias Jesso jr, Kill It Kid, Nothing But Thieves, Aurora, JP Cooper en Kevin Morby. Meer namen volgen.

Verwacht een waar muzikaal feest dat zich overal afspeelt. Binnen en buiten. Van verstilde pracht in de Tuinzaal tot een groots podium in de tuin. Van de nieuwste muzikale acts waar London Calling bekend om staat tot jong Nederlands talent en het eindigt allemaal met de band waar London Calling ooit mee had willen beginnen: The Undertones. En in overeenstemming met het altijd overweldigende Concerto-aanbod zullen er ook klassieke klanken klinken, is er edgy jazz, een heus filmprogramma, een mobiele platenzaak en heerlijk eten en drinken. Van binnen naar buiten, van de lente naar de zomer.

London Calling

Het popfestival London Calling, dat – normaliter – twee keer per jaar plaatsvindt in Paradiso, begon in 1992 als showcasefestival voor de nieuwste beloftes uit Groot-Brittannië. Tegenwoordig biedt London Calling aan nieuwe, spraakmakende alternatieve bands uit de hele wereld een podium, als springplank naar clubs en festivals. Op het festival hebben al heel wat namen gestaan die later doorbraken bij het grote publiek zoals: Royal Blood, Florence and the Machine, London Grammar, Friendly Fires, The XX, Jungle, Haim, Editors, Jessie Ware, Blur en The Libertines. Twee jaar geleden was er ook een London Calling in de Tolhuistuin met o.a. Chet Faker, Kate Boy, MØ en Bass Drum Of Death.

Concerto

Concerto Recordstore is een begrip. Nostalgisch en tegelijkertijd zijn tijd vooruit. De drukbezochte platenwinkel die in 1955 in de Utrechtsestraat in Amsterdam begon, is uitgegroeid tot een vijf panden omvattende hotspot voor muziekliefhebbers. Elke afdeling heeft zijn eigen specialisten in dienst die moeiteloos de nieuwste releases presenteren. Daarnaast is er een filmafdeling, muziekapparatuur verkrijgbaar, een koffiezaak met kinderactiviteiten en zijn er wekelijks instores met live optredens van (inter)nationale artiesten.

London Calling Outdoors x Concerto 60
Zaterdag 16 en zondag 17 mei 2015
Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam-Noord
Meer informatie: londoncalling.nl



Share |

Gerelateerde artikelen