EYE & DGTL festival

26 februari 2015, 18:33 | Jeroen

EYE slaat de handen ineen met het DGTL festival op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Op 4 en 5 april zijn op de voormalige scheepswerf 80 artiesten uit de elektronische muziek en installaties met kinetische kunst te bekijken. EYE vertoont exclusieve beelden uit de collectie in een zes meter hoge containerinstallatie.

In een zes meter hoge containerinstallatie vertoont EYE unieke oude beelden van noeste arbeid in de scheepsbouwloods op de NDSM-werf. De beelden brengen de bezoeker terug naar de tijd waarin de NDSM-werf nog zijn oorspronkelijke functie had. Zo zijn onder meer de tewaterlating van de eerste schepen van de scheepshelling en de oude haven van Amsterdam te zien. Voorafgaand aan het festival warmt DGTL zijn bezoekers op met trailers waarin collectiemateriaal van EYE is gemonteerd naast beelden van het festival.

DGTL Festival 2015

DGTL festival vindt traditiegetrouw plaats tijdens het Paasweekend. Met twee festivaldagen, een DGTL campsite, zes podia en ca. 80 artiesten komen liefhebbers van alle diepe elektronische muziekstijlen aan hun trekken. Headliners zijn Jamie Jones, Maceo Plex, Dixon, Kölsch en Ten Walls. Verwacht verder innovatieve podiumontwerpen en inspirerende kunstinstallaties onder de naam DGTL ART. Kinetische kunst is dit jaar het thema, met kunstwerken die meebewegen op de krachten van de natuur. In de toekomst zal EYE ook samenwerken met DGTL bij de samenstelling van de avondprogrammering en het aanboren van nieuwe doelgroepen.



Share |

Gerelateerde artikelen