Muziekprogramma deBeschaving compleet

22 mei 2015, 15:39 | Jeroen

Het muziekprogramma is deze week uitgebreid met de Palestijns/Filipijnse rocker Hanni El Khatib, de vooruitstrevende brassband Gallowstreet, de kersverse winnaar van de Beste Singer-Songwriter van Nederland Anna Rune en er zijn 5 Serious Talents aan de line-up toegevoegd.

Het programma van Festival deBeschaving is compleet, naast het muziekprogramma is er in de Botanische Tuinen veel te ontdekken. Op deBeschaving onderzoeken sportartsen je conditie, kruipen robotslangen rond, kan je je aansluiten op het collectieve bewustzijn en word je omringd door een creatief parcours.

Muziekprogramma

Op het muziekprogramma staan headliners Kensington en Typhoon naast (inter)nationale nieuwkomers als Circa Waves, de Palestijns/Filipijnse rocker Hanni El Khatib, de vooruitstrevende brassband Gallowstreet, Nomadic Orchestra uit Kaapstad, synthpop van Sea Change uit Oslo, de Britse ontdekking All The Luck In The World, en Dazzled Sticks (Dazzled Kid & Sticks). In samenwerking met 3voor12/Utrecht spelen mondharpspeler Danibal en troubadour Kim Janssen op het festival in de wetenschapstent tussen de live experimenten en talks van onderzoekers en knappe koppen. Daarnaast ontdek je op deBeschaving ook veel opkomende Nederlandse artiesten als Rondé, Sue The Night, Afterpartees, Lucas Hamming, de 5 nieuwe 3FM Serious Talents Robbing Banks, LOUISV, Orange Skyline, PollyAnna, The Indien, en de kersverse winnaar van de Beste Singer-Songwriter van Nederland Anna Rune.

Laatste band gezocht

Er is nog een plek op het 3FM Serious Talent Stage open gehouden voor een nieuwe ontdekking. In samenwerking met 3FM Serious Talent zoekt deBeschaving naar een nieuwe act die klaar is voor een vuurdoop op het festival. De zoekactie is inmiddels gestart, bands kunnen zich nog tot 24 mei aanmelden via www.debeschaving.nl/serioustalent.

Le Grand Day of the Art

deBeschaving is officieel side event van de Grand Depart. Daarom staan de Botanische Tuinen dit jaar in het teken van het ultieme parcours, waarin etappestations je op weg helpen naar de ultieme festivalbelevenis. ‘Le Grand Day of the Art’ is een creatieve knipoog naar het wielerspektakel ‘Le Grand Depart’ dat een week na het festival van start gaat. Het festivalterrein wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een parcours waarin studenten, theatermakers en andere creatieven speciaal voor het festival etappestations bouwen op bijzondere plekken langs de route door de tuin.

Kleinschalig ontdekkingsfestival

In de Botanische Tuinen van Utrecht verrijst tijdens Festival deBeschaving op zaterdag 27 juni een festivalterrein met vijf podia en heel veel spannende hoekjes. Verwonderen én vooruitkijken, dat is waar het bij deBeschaving om draait. deBeschaving is een ontdekkingsfestival voor mensen met een open blik en interesse voor livemuziek, kunst, cultuur én kennis. Daarom brengt het festival op 27 juni niet alleen je oren en ogen in vervoering, maar ook je brein.

Volledige muziek line up:

Typhoon
Kensington
Circa Waves
Hanni El Khatib
Rondé
Gallowstreet
Sea Change
All The Luck In The World
Anna Rune – De Beste Singer-Songwriter van Nederland
Dazzled Sticks
Afterpartees

Sue The Night
Lucas Hamming
Nomadic Orchestra
LOUISV
Orange Skyline
Robbing Banks
PollyAnna
The Indien
The Cool Quest
Winnaar 3FM Serious Talent zoekactie

deBeschaving – Festival Universalis
Zaterdag 27 juni 12.00 – 23.00 uur
Botanische Tuinen Utrecht Science Park de Uithof



Share |

Gerelateerde artikelen