Tip: Asaf Avidan Live At

26 juni 2015, 18:17 | Jeroen

Aanstaande maandagavond geeft Asaf Avidan met zijn band een intiem concert in het Amsterdamse Bos. Voor Live At is de Israëlische muzikant een verassende keuze en wij zijn heel benieuwd. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Asaf Avidan heeft alleen een gitaar en een stem nodig om een wereld te scheppen boordevol emotie, zeggingskracht en diepte. De ene keer is het een minimaal verstild nummer, de andere keer gaat hij met zijn band in de hoogste versnelling de bocht door. Die veelzijdigheid zorgt er voor dat Avidan en band nooit vervelen. Zijn reputatie belooft dan ook veel voor een optreden in het Amsterdamse Bos.

Met de ‘Wankelmut’ remix’ van zijn The Reckoning behaalde hij al eens de bovenkant van de Nederlandse hitparade. En dankzij deze remix kent inmiddels jong en oud de karakteristieke stem van Asaf Avidan. Tijd om de Israëlische muzikant eens echt goed te leren kennen als hij naar het Amsterdamse Bos komt. Dit jaar nog bracht Asaf Avidan zijn nieuwe album Gold Shadow uit, waarbij de eerste single Over My Head een prachtige ode is aan de nacht in Parijs waarbij Avidan zijn demonen terzijde schoof en voor het leven koos. In zijn stem, die door velen vergeleken wordt met Janis Joplin, Robert Plant en misschien ook wel Nina Simone, klinkt zo ongeveer de hele muziekgeschiedenis door.

Click hier voor kaarten.



Share |

Gerelateerde artikelen