Studio Stekker Festival

10 juli 2015, 07:59 | Jeroen

Studio Stekker Festival breidt dit jaar uit! Voorafgaand aan het festival trekken de artiesten zich een week lang terug in de studio’s van Kytopia, wat interessante samenwerkingen oplevert. Daarnaast is de hele week gevuld met exclusieve evenementen.

Zo opent pianist Francesco Tristano onze festivalweek, met een gratis intiem pianoconcert in de oude zaal van TivoliVredenburg. Verder maken we je wegwijs in een wir war van draden bij Modulation met Richard Devine en Mark Verbos in Kytopia, en staan er nog heel wat films en soundtracks op het programma.

STUDIO STEKKER: PROGRAMMA

Naast dat Francesco Tristano een indrukwekkende discografie heeft van electronische muziek is hij ook klassiek artiest op het label Deutsche Grammophon. Op maandag 20 juli geeft hij een exclusief concert op de piano in de oude zaal van TivoliVredenburg dat voor iedereen gratis is!

Dinsdag 21 juli is er een screener van de nieuwe muziek film Eden in het Louis Hartlooper Complex. Eden gaat over het verstrijken van de tijd en nineties nostalgie. Een inkijkje in de bijzondere Franse electro-wereld, die in twintig jaar tijd uitgegroeid is tot een wereldbekend fenomeen. Inclusief muziek van Daft Punk, MK en vele anderen.

Op woensdag 22 juli strijkt Studio Stekker Festival neer in ‘t Hoogt, waar de Amerikaanse sound designer Richard Devine vertelt over zijn muziek en projecten door de jaren heen. Hij is de man die alles weet van verschillende technologieën en stromingen in de elektronische muziek. Daarnaast verzorgt niemand minder dan Stimming live de soundtrack voor de film Un Chien Andalou van Luis Bunuel en Salvador Dali.

Peaking Lights, ondersteund door The Mole en Nuno dos Santos komt donderdag 23 juli in Poppodium EKKO de liveshow Acid Test spelen. Dit is een meer dansbare livemix van tracks van dit Amerikaanse duo en wordt tijdens Studio Stekker Festival voor het eerst op Nederlandse bodem uitgevoerd.

De prelude voor in het Park speelt zich af in het oude pand van Tivoli wat nu Kytopia is, dat bestaat uit vele studioruimtes onder toeziend oog van Colin Benders (Kyteman). In samenwerking met Sonar Traffic wordt Kytopia een modulaire hemel vol met synthesizers tijdens Modulation. Vrijdag 24 juli komen Richard Devine (US) en Mark Verbos (US) exclusieve optredens geven met deze apparaten die voor hen geen geheimen hebben.

STUDIO STEKKER FESTIVAL // IN HET PARK

Na een week te hebben geleefd in de studio’s van Kytopia komen de paden van onze artiesten samen op zaterdag 25 juli in de Voorveldse Polder voor een dag vol muzikale verhalen!

De volledige line up:
Apparat // Mathew Jonson // Brandt Brauer Frick // Stimming // Francesco Tristano // Hunee // Nuno Dos Santos // Breach // Tom Trago // N / Y / X // Darko Esser // Eric Cloutier // Johannes Brecht // Deadbeat // Hrdvsion // The Mole // Pitto // Edo Pietrogrande // Call Super // Howie B // Sie Medway Smith // Dollkraut

Check de website voor meer informatie.



Share |

Gerelateerde artikelen