ZUBB tipt: Waterpop 2015

3 augustus 2015, 14:37 | Jeroen

Komende zaterdag is het dan eindelijk zo ver. Het Waterpop-festival barst dan voor de 38ste keer los in het Hofpark in Wateringen. Naast een keur aan aanstormend en gevestigd talent op de podia, is er weer straattheater en kun je er dit jaar ook trouwen voor één dag.

Bands

Alle ingrediënten voor een top editie zitten in dit programma. Om te beginnen opent Waterpop met een kinderband. De kinderen kunnen dansen op de aanstekelijke ritmes van 4Beat. Vervolgens wordt, geheel volgens traditie, het festival officieel geopend door de winnaar van bandjescompetitie Waterproof. Dit jaar is dat het 14-koppige collectief Paul Istance and the Magic Mumble Jumble. Verder hebben we met Sue the Night en Orange Skyline de grootste Nederlandse talenten op de planken staan. Over talent gesproken, Aaron Keylock is nog maar 17(!) en geldt als de allergrootste belofte van de blueswereld. Daarna zal de folkrock van Brother & Bones je lang bijblijven, word je bezworen door Dario Mars and the Guillotines, mogen de haren los bij Wolfskop en zal het lastig zijn stil te blijven staan bij de hiphop van Dret & Krulle! Dan komen de grote namen. Één van Neerlands grootste rockbands De Staat komt hun stevige klanken over het gras jagen. En Magnus, het dance-project van Deus-frontman Tom Barman komt met electrobeats het publiek opwarmen. Als iedereen dan goed warm is, kan het springen en dansen pas echt beginnen met de jumpjazz van het Franse Lyre le Temps. Gastheer van dienst is dit jaar radiojock Henk Kanning.

Straattheater

Naast live muziek, bier, friet en gezelligheid, laat Waterpop ook dit jaar weer de bezoekers ‘oh’ en ‘ahhh’ zeggen bij het zien van het straattheater. Sluit bij het luisteren naar de muziek vooral NIET je ogen, maar kijk om je heen en aanschouw Stone Age, gestapelde stenen op stelten, kom in de benen en doe actief mee met Het Mobiele Zwembad en met een hoog Zoef, Bang, Splash en Kadeng gehalte komt de Super Hero Comic Parade langs. Superhelden van weleer in strakke maillots met wapperende capes.

En doe eens gek, zeg eens JA!

Op Waterpop kun je trouwen voor één dag! Dit Waterpophuwelijk heeft alles waar je altijd al van hebt gedroomd, een prachtige jurk of smoking, een unieke Waterpopambtenaar. Een korte ceremonie, een welgemeend ‘ja ik wil’, het uitwisselen van de ringen en dan de huwelijksreis, op Waterpop natuurlijk.

Diner voor twee

Waterpop heeft een trouwe aanhang. Een deel daarvan steunt het festival financieel: zij zijn de Vrienden Van Waterpop. De organisatie van Waterpop wil die Vrienden bedanken. Zo werd vorig jaar een eigen, luxe wc tijdens het festival verloot. En dit jaar wint een vriend een romantisch diner voor twee tijdens Waterpop. De uitslag wordt de dag voor Waterpop bekendgemaakt. Jaloers? Meld je aan als Vriend van Waterpop (bij de Infostand). Daarmee steun je de organisatie van het festival én doe je voortaan ook mee aan de Vrienden-acties.

Vervoer

Waterpop vindt plaats in het Hofpark in Wateringen en dat is het beste te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Kijk op waterpop.nl hoe je het beste naar Waterpop kunt komen. En uiteraard voor alle andere info over het festival.



Share |

Gerelateerde artikelen