Programma Embassy Festival 2015 compleet

27 augustus 2015, 08:48 | Jeroen

Derde editie van internationaal festival in Den Haag op zaterdag 5 september. Met de bevestiging van Zweedse folkpop singersongwriter David Rönnegård is het totaalprogramma van Embassy Festival compleet.

Eerder werden onder andere de acts Con Brio, La Chiva Gantiva, Arifa en Terakaft bevestigd. Het gratis toegankelijke festival, met de schilderachtige lanen van het Lange Voorhout als natuurlijk decor, gaat op zaterdag 5 september vanaf 12.00 uur van start. Twee muziekpodia, een Creative Arena, Kids Compound en een International Market met tal van landenpaviljoens maken het mogelijk grensoverschrijdend te genieten en te ontdekken. Op de buitenpodia is naast een hedendaags geluid ook klassieke muziek ruim vertegenwoordigd met een speciaal gearrangeerd programma. Een zeer contrastrijk palet van optredens en activiteiten dus tijdens deze ‘wereldreis in één dag’.

Op de contemporary stage is David Rönnegård als laatste aan het affiche toegevoegd en maakt daarmee het programma compleet. De muziek van de Zweed valt het best te omschrijven als opzwepende alt-folk, afgewisseld met momenten van breekbare schoonheid. Hierdoor wordt de sound van dit opkomende talent niet zelden vergeleken met grootheden zoals Ben Howard. Daarnaast is er de komst van Con Brio (soulvolle funk belofte uit de VS), Terakaft (psychedelische desertrock uit Mali), La Chiva Gantiva (explosieve afrobeat, funk en soul met Colombiaanse roots), Ti-an-guis (de fijnste Mexicaanse traditionals), Wojtek Justyna Tree… Oh!? (instrumentale funky jazz uit Polen) en een kickoff door Akhira Thai Dance.

Den Haag mag zich met recht een internationale stad van formaat noemen. Met de aanwezigheid van ambassades, ngo’s en multinationals staat de stad continu in verbinding met de wereld. De derde editie van het Embassy Festival toont een fraaie compilatie van internationale cultuur die gezien, gehoord en geproefd mag worden. Embassy Festival wordt georganiseerd door PROOOST, het bureau dat tevens drijvende kracht is achter het succesvolle LIFE I LIVE Festival in Den Haag.

EMBASSY FESTIVAL | zaterdag 5 september 2015 | 12.00 – 20.00 UUR
Lange Voorhout Den Haag | Gratis toegang | Meer info: WWW.EMBASSYFESTIVAL.COM



Share |

Gerelateerde artikelen