Festival: Breda Barst

9 september 2015, 10:56 | Jeroen

Breda Barst is een muziekfestival, maar ook deze jubileumeditie is er weer gedacht aan een randprogrammering met tal van culturele disciplines.

Op zaterdag 19 en zondag 20 september worden bezoekers in het Valkenbergpark naast optredens van o.a. De Staat, Fiction Plane (UK) en Rondé verrast straattheater, performances, interactieve kunst en jonge talenten uit de regio.

De randprogrammering van Breda Barst kan je op ieder moment verrassen en ook voor kinderen is er voldoende te doen. In het Instrumenten Atelier maak je je eigen berimbau, sistrum of handcastagnettes. WOONST van Afslag Eindhoven is een beeldende performance met een acteur, een danser en een winkelwagen in de hoofdrol. Daarnaast is er een Silent Disco 2.0, is Breda Barst het filmdecor van een hoorspel en leert jong en oud in De Soepfabriek dat soep niet uit een pakje komt. Ook kun je in het kader van het 20-jarig jubileum van Breda Barst je eigen vogelhuisje beschilderen.

City Talents

Breda Barst biedt ieder jaar ruimte voor lokaal en regionaal talent. Ook dit jaar is er weer een programma samengesteld onder de noemer City Talents. Kinderen en jongeren uit de regio zullen het publiek verrassen met hun optredens. Van Bboys tot drummers en van metal tot hiphop, het komt allemaal voorbij. Met Stàlinn Drakk, Entertainment-Reality, Bboy Breaksession, Bass Da Drum en Mercury Overdrive.

Voor iedereen

Deze twintigste editie staan onder andere Fiction Plane (UK), Navarone, Pauw, Audio Adam, The Cool Quest, The Delta Saints (US), Lucas Hamming en My Baby op het podium. In de Spaanse Kraag komen liefhebbers van harde gitaren aan hun trekken. Double Veterans (BE), Herder, Robbing Banks, For I Am King, 2 Years To Apocalypse, Tarantino, The Royal, Death Alley, The Greatest Handshake (BE) en Angstgegner staan in de traditionele rode tent.



Share |

Gerelateerde artikelen