Nieuwe video: Hurts

6 oktober 2015, 18:24 | Jeroen

Hurts is een Brits synthpopduo uit Manchester, gevormd door zanger Theo Hutchcraft en Adam Anderson, die synthesizer en gitaar speelt. HURTS scoorde een hit in 2010 met onder andere het nummer Wonderful Life.

In het voorjaar van 2010 werd hun debuutsingle uitgebracht “Better than love”, dat een nummer 4 hit werd in het Verenigd Koninkrijk. Hun tweede single, “Wonderful Life” kwam in de zomer van 2010 uit als voorloper op het eerste album Happiness dat op 27 augustus 2010 uit werd gebracht. Op het album staat ook het nummer Devotion, een duet met Kylie Minogue. Het album kwam zowel in de Nederlandse Album Top 100 als de Vlaamse Ultratop 100 albumlijst binnen op 11 september 2010 en bereikte in beide lijsten een top 20 notering.

Het duo HURTS, dat doet denken aan het duo BROS uit de jaren tachtig, komt op 9 oktober met een nieuw album welke de titel draagt “Surender”, deze zal worden gereleased onder Columbia Records. De single “Wish” wordt als eerste track op 7 oktober uitgebracht en kregen we vandaag de videoclip primeur in de mailbox.

Een leuk en interessante mededeling is dat de videoclip door niemand minder dan Bryan Adams is geregisseerd. Leadzanger Theo ontmoete Bryan Adams voor het eerst tijdens een cover shoot voor een Duits Modeblad ZOO. Later resulteerde die ontmoeting dat Theo mocht figuren in de videoclip van Adams “Brand New Day” samen met Helena Bonham Carter. “Wish” gaat over een verloren liefde en verlies in Manchester en London.

HURTS heeft al aangekondigd een Europese tour te gaan doen begin volgend jaar. Er zullen zo’n 20 shows worden gegeven waar ze hun gigantische electrische live set zullen performen in de grote zalen zoals London’s Brixton Academy and Helsinki’s Hartwall Arena.

Foto: Neil Krug



Share |

Gerelateerde artikelen