DeWolff kondigt clubtour aan

3 mei 2016, 12:35 | Jeroen

Terwijl het festivalseizoen net op gang begint te komen, zit DeWolff al weer met de gedachten bij boerenkool, vrieskou en de behaaglijke warmte van het Nederlandse clubcircuit.

Vandaag kondigt de band hun Nederlandse clubtour aan die start op 1 december In de Effenaar in Eindhoven en eindigt op 29 januari 2016 in de Melkweg in Amsterdam.

Het zesde album ROUX-GA-ROUX kwam in februari uit. Inmiddels toerde de band ter ondersteuning van het album al door heel Europa en staan ze aanstaande donderdag op het Bevrijdingsfestival in Amsterdam en in Rotterdam.

Als echte workaholics heeft de band in de tussentijd nog een geweldige, en inmiddels volledig uitverkochte, 7” single uitgebracht op Record Store Day. Het plaatje, Dog Food, bevat twee covers. Rock ’n Roll Doctor is een haast onnavolgbare song met een buitenaardse en onmiskenbare Little Feat groove. Little Feat vormde een gigantische inspiratiebron voor DeWolff’s laatste plaat ROUX-GA-ROUX. Voor kant B heeft DeWolff de prachtige, duistere Townes Van Zandt song Waitin’ Around To Die ‘gewolveriseerd’. Om iedereen die deze single mis heeft gelopen toch tegemoet te komen is vanaf nu Dog Food overal digitaal te beluisteren.

DEWOLFF / WINTER-TOUR

DEC 01 – Eindhoven, Effenaar 

DEC 02 – Amersfoort, Fluor

DEC 03 – Venlo, Grenswerk 

DEC 08 – Alkmaar, Victorie

DEC 09: NL – Arnhem, Luxorlive

DEC 11 – Apeldoorn, Gigant 

DEC 15 – Bergen Op Zoom, Gebouw T

DEC 16 – Sittard, Volt 

DEC 17 – Haarlem, Patronaat 

DEC 18 – Rotterdam, Rotown 

DEC 22 – Groningen, Oosterpoort 

DEC 23 – Zoetermeer, De Boerderij

JAN 05 – Den Bosch, W2 

JAN 06 – Drachten, Iduna 

JAN 07 – Middelburg, De Spot 

JAN 20 – Lelystad, Underground 

JAN 21 – Weert, De Bosuil 

JAN 27 – Den Haag, Paard 

JAN 28 – Tilburg, 013 

JAN 29 – Amsterdam, Melkweg



Share |

Gerelateerde artikelen