Nieuwe namen voor Amsterdam Woods Festival

25 mei 2016, 10:21 | Jeroen

Het programma van Amsterdam Woods Festival, 26 en 27 augustus in het Amsterdamse Bos, breidt uit met negen nieuwe acts. Toegevoegd aan het affiche zijn: My Baby, zZz, Phil Cook, Bent Van Looy, Jo Goes Hunting, Jeangu Macrooy, Naive Set, Marle Thomson en Crying Boys Cafe. Opnieuw presenteert het festival een combinatie van gevestigde namen uit binnen- en buitenland en nieuw, aankomend talent.

Uniek optreden Phil Cook en Daniel Norgren

De Amerikaanse singer-songwriter Phil Cook geeft op Amsterdam Woods Festival een uniek optreden met Daniel Norgren. Beide muzikanten tourden vaker met elkaar, maar speelden zelden samen op één podium. Phil Cook is bekend van bands als Megafaun en Hiss Golden Messenger. Ook speelde hij met Bon Iver-zanger Justin Vernon in The Shouting Matches en Gayngs. Op Amsterdam Woods Festival treedt Phil Cook eerst solo op, waarna hij meespeelt in de band van Daniel Norgren.

Bekende acts uit binnen- en buitenland

Amsterdam Woods Festival haalt meer bekende namen naar het Amsterdamse Bos. Zo is My Baby te zien, dat in maart dit jaar nog een Edison won. Met twee gitaren, drums en zang brengt de band een volstrekt unieke mix van swamp-voodo-blues, soul, gospel en trance. Het Amsterdamse duo zZz laat bezwerende, psychedelische orgelrock horen van het laatste album Juggernaut. Ook uit het buitenland komen gevestigde artiesten. De Vlaming Bent Van Looy, bekend als frontman van indieband Das Pop en drummer van Soulwax, speelt nummers van Pyjama Days, dat afgelopen maand op nummer één binnenkwam in de Belgische albumparade.

Veelzijdige line-up

Eerder maakte Amsterdam Woods Festival 14 andere artiesten bekend: Daniel Norgren, Sticky Fingers, Jeremy Loops, Eefje de Visser, Ultimate Painting, Liima, Palmbomen II Live, Marble Sounds, De Likt, PAUW, Choir of Young Believers, Husky, Amber Arcades en I Am Oak. Medio juni maakt het festival de laatste 6 muzikale acts bekend.

Amsterdam Woods Festival biedt meer dan muziek. In samenwerking met IDFA at Melkweg worden muziekdocumentaires vertoond, inclusief optredens en interviews van bijpassende artiesten. Ook is er een smakelijke, duurzame en culinaire line-up met foodtrucks en een tijdelijk restaurant.

Amsterdam Woods Festival

Amsterdam Woods Festival is een kleinschalig, duurzaam en intiem festival op een prachtige, groene locatie in het Amsterdamse Bos. De eerste editie vorig jaar is bijzonder lovend ontvangen door bezoekers en pers. Ook belandde het festival direct op de shortlist (top 10) van de European Festival Awards, in de categorieën beste kleine en beste nieuwe festival.

Kaartverkoop en meer informatie

Een weekendticket is te koop voor € 70 (€ 89,50 inclusief overnachting op Camping het Amsterdamse Bos), een dagticket kost € 40. CJP-pashouders betalen € 65 voor een weekendticket. Tickets zijn te koop op amsterdamwoods.nl.



Share |

Gerelateerde artikelen