Video: De Staat - Get On Screen

3 juni 2016, 22:47 | Jeroen

Met een imposant oeuvre aan opzienbarende muziekvideo’s, heeft De Staat nu opnieuw de grenzen opgezocht van wat visueel en technologisch mogelijk is. Vandaag brengt de band een Virtual Reality video uit voor hun nieuwe single Get On Screen, afkomstig van het laatste album O.

Virtual Reality

Bij het kijken (of beter gezegd: ervaren) van virtual reality ‘bevindt’ de gebruiker zich in een schijnomgeving die met behulp van een VR-bril wordt gesimuleerd. In het geval van De Staat is de kijker omsingeld door de bandleden, die zo nu en dan sensationeel dichtbij komen terwijl ze hun nieuwe single spelen. De video is ontstaan uit het idee om te kunnen laten zien hoe de band in een cirkel staat wanneer ze hun muziek maken en opnemen.

Frontman Torre Florim licht toe: In onze studio staan we in een cirkel, en ons nieuwe album O gaat veel over cirkels en de metaforen daaromheen. Het leek me een toffe manier om de ronde symboliek mee te nemen en tegelijkertijd kunnen onze luisteraars ons op een hele andere en persoonlijke manier ervaren. Met zo’n bril op zijn we best wel dichtbij.

De video is gerealiseerd in samenwerking met WeAreWill en Ambassadors, beiden vooraanstaande productiebedrijven op het gebied van 360-graden video’s. Voor de mensen niet over een VR-bril beschikken, is de video ook interactief in 360 graden te zien.

De Staat is deze zomer veel live te zien, waaronder op grote festival als Pinkpop, Down The Rabbit Hole en Lowlands. Op 18 februari speelt De Staat in de Heineken Music Hall.



Share |

Gerelateerde artikelen