Best Kept Secret: Band of Horses | Two Door Cinema Club | Wilco

20 juni 2016, 20:12 | Jeroen

Best Kept Secret was ook dit jaar weer een succes ondanks een regenachtige zaterdag waarbij het festival terrein volstroomt met muziekliefhebbers. ZUBB doet verslag van vier hoogtepunten van de zondag met de bands; Half Moon Run, Band of Horses, Two Door Cinema Club en Wilco.

Half Moon Run

De elektriciteit op het podium laat de heren in de steek bij het begin van het optreden. Juist dit zorgt voor de perfecte switch waar de heren gebruik van maken om het publiek mee te nemen in een intieme sfeer. Het eerste nummer, Devil May Care meteen akoestisch openen was perfect. Het geeft de band net even een ander karakter dan de gemiddelde band.

Wanneer het tweede nummer op de setlist verschijnt is alles weer op orde. Het publiek lijkt nog wakker te moeten worden. Of zijn wij het zie de zaterdag nog in de benen hebben. Iedereen waggelt mee en wij ook.

De muziek is meeslepend. De heren worden aanbeden door de aanwezige dames. De mondharmonica verraad de country background. De Canadese roots zijn perfect op z’n plek en weten de combinatie te maken tussen nieuwe indie folk met klassieke rock klanken. De strakke korte solo partijen weten ook duidelijk hun weg te vinden naar het publiek als Conner Molander zijn momenten pakt en het publiek bespeeld.

De lange haren doen anders vermoeden, maar dit zijn cowboys. Electric cowboys. Van nummer tot nummer wisselt het af. Dan weer kalm en ingetogen, waar de nadruk meer country is. Dan weer meer indie/folk waar het meer opslepend is. Nummer als Turn Your Love, Full Circle,Trust, Call me In the Afternoon komen langs waar iedereen op heeft gewacht.

Een groot podium als deze past goed. De gitaren galmen en de mensen genieten, dit is waarom je naar BKS gaat. De muziek. Aan de reacties uit het publiek was te merken dat dit toch echt een een van de hoogtepunten van de dag was.

Band of Horses

Weer een band die misschien niet al te bekend is bij het brede publiek. Band of Horses is al sinds het eerste album een ZUBB favoriet. Ze beginnen met een aantal nummers van het nieuwe album.

Het publiek weet waarvoor het komt. Bands die muziek maken in de breedste zin van het woord. Gewoon een aantal instrumenten en een zanger die gelooft wat hij zingt.

No one gonna love you is de eerste hit. Tumbling down hard. De heren spelen als altijd scherp. Veel nummers van het nieuwe album Why Are You Ok dat 10 juni uitkwam. Het lijkt of ze het nieuwe repertoire uit proberen. Het werkt en iedereen klapt en hopt mee.

Islands on the Coast is de volgende hit. Als altijd slordig, maar lekker up tempo. Ook een eerder nummer The Great Salt Lake laat de volledige muzikale genialiteit van de band zien. Veel instrumenten en veel geluid, toch klopt het.

Is there a Ghost volgt en het gaat los. De band weet zonder veel poespas het publiek een show te geven die klopt en roept om meer. Er is nog tijd voor een nummer. The General Specific, het nummer dat mij kennis liet maken met de band. Lekker concert op een heerlijke dag tot nu toe.

Two Door Cinema Club

Vanaf het eerste nummer is het feest. De confetti en huppende feestgangers vliegen je om de oren. De jeugdige festivalgangers staan nu volgepakt voor het hoofdpodium. Alles komt bij elkaar en het festival gevoel straalt er van af.

Veel enthousiasme en een gemoedelijke sfeer. De melodische gitaar partijen vullen bekende nummers als; Sleep Alone, What You Know, Sun, I Can Talk_, Are We Ready Wreck_. Deze Ierse gasten weten wat een feestje is en iedereen doet mee.

Because you want to be a….. Ja we willen er allemaal een zijn. Als Two Door Cinema Club het wilt, gebeurd het. Alex Trimble zingt met veel overtuiging en met de nodige passie. Hij laat de band alles doen om alle energie over te brengen op het publiek. Kevin Baird speelt intens en laat zijn snelle gitaar werk er op los tijdens deze show. Veel show en veel stage lights. Dit gemengd met het feestende jonge publiek zorgt voor een disco feestje van blijdschap.

Het is niet erg vernieuwend of speciaal, maar men lijkt het op te snoepen als Charlie in de Chocoladefabriek.

Title track van het nieuwe album Gameshow is wat muzikaler en het publiek reageert gelijk. Leuk maar even wennen. Als de heren besluiten weer terug te gaan naar het uiterst spingbare en feestende repertoire weet de menigte dat het menens is en neemt het er van. Confetti en joelen is het gevolg.

Als de laatste drie afsluitende nummers Cigaretts In The Theatre, Someday en het bekende What You Know worden gespeeld gaat publiek helemaal los alsof dit het eind van het festival is.

Een mooie headliner op een mooie zomerse avond in Hilvarenbeek. Iedereen is blij. Een strakke show. En mede daarom mocht de band het hele festival weekeinde waarschijnlijk compleet maken.

Wilco

Stage Two en een van de laatste concerten op BKS16. Er lijkt er geen einde aan te komen tijdens Wilco. Er wordt echt de tijd genomen om zoveel mogelijk te genieten en het publiek iets speciaals te bieden met een heerlijke mix van blues en country-rock.

Het is vol., bomvol in de tent. De pers is ook volop aanwezig aangezien het zo’n beetje de laatste band van het weekeinde is. Het plezier is van het gezicht van zanger en gistarist Jeff Tweedy af te lezen. Hij geniet van zijn moment en wij genieten mee.

Wat een prachtig weekend, vol heerlijke muziek en de bekende relaxte sfeer. Wij kijken nu al uit naar BKS17.

Fotografie: Sebastiaan van Denzel (Sebastiaan Photography)



Share |

Gerelateerde artikelen