London Calling 2016: 4 Nieuwe namen!

21 juni 2016, 14:12 | Jeroen

Er zijn weer een aantal namen voor toegevoegd aan de line-up van London Calling in oktober. Explosions in the Sky, Allah-Las, Silversun Pickups en Twin Peaks komen met hun nieuwe albums naar Paradiso op 28 / 29 oktober.

De passepartouts voor het festival gaan al als warme broodjes over de toonbank, en morgen start ook de verkoop van dagkaarten.

Explosions in the Sky

Postrock van het hoogste niveau. Dat maakt Explosions In The Sky uit Texas. Hun filmische, instrumentale composities zijn meeslepend en verslavend. Een effect dat bands als Mogwai en Sigur Rós ook vaak weten te creëren.

Allah-Las

Allah-Las komt met een gloednieuw album getiteld ‘Calico Review’ naar London Calling. Voor deze derde langspeler hebben ze een kruiwagen vol instrumenten waar ze nog niet eerder mee speelden de Valentine Recording Studio in thuisstad Los Angeles ingereden.

Silversun Pickups

Deze band maakt een mix van dromerige poprock met shoegaze en grunge. In Nederland kwamen ze dir jaar hun nieuwe album voor het eerst ten gehore brengen bij een razendsnel uitverkocht concert in Paradiso Noord. Dat feest gaan ze nog eens “dunnetjes” over doen op London Calling.

Twin Peaks

De heren van Twin Peaks maken opgewekte, melodieuze en meezingbare liedjes die vol optimisme, zorgeloosheid en plezier zitten. De garagerockband van het jonge vijftal uit Chicago is duidelijk beïnvloed door de garage rock uit de jaren ’60 en weet die goed te vertalen naar de meer moderne sound van de garage punk stroming. Denk King Tuff, Parquet Courts en Together Pangea.

Eerder werden al Wild Beasts, The Lapelles, The Duke Spirit, Riothorse Royale, WALL en Adia Victoria bekend gemaakt. Passepartouts voor het festival op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober kosten 35 euro en zijn nu verkrijgbaar. Passepartouts voor het festival in Paradiso zijn al in de verkoop en gaan hard! Alle informatie over London Calling vind je op de website van het festival.



Share |

Gerelateerde artikelen