Nieuwe namen London Calling oktober 2016

12 juli 2016, 11:19 | Jeroen

Er zijn weer nieuwe namen voor de komende editie van London Calling en de bevestiging van een exclusieve clubshow van Ultimate Painting, die afgelopen maart absoluut tot de hoogtepunten van het festival behoorde.

Nieuw voor 28 en 29 oktober zijn:

Flyying Colours

Bij London Calling vinden ze dit de beste shoegaze band die de afgelopen vijf jaar. De band uit Australië stond al een paar keer in optie, maar nu kunnen ze eindelijk de definitieve oversteek maken. Samen met Explosions In The Sky wordt het simpelweg smullen voor de liefhebbers van duistere shoegaze en indie.

Drowners

Je woont uit New York en maakt aanstekelijke indierock. Dan word je al snel de duizendste Strokes-imitatie genoemd, maar Drowners is die stempel ontgroeid. Die brachten eerder dit jaar een ijzersterk tweede album uit en snoerden de critici daarmee de mond.

Gold Class

De vorige editie van London Calling had met zes artiesten uit ‘Down Under’ een behoorlijk Australisch tintje, maar daarmee is de tendens van goede Australische bands natuurlijk niet voorbij. Naast Flyying Colours komen ook de Aussies van Gold Class ook naar Amsterdam. Zij zigzaggen tussen indie, garage, rock en worden begeleidt door de diepe, Ian Curtis-achtige stem van zanger Adam Curley.

Ultimate Painting naar Paradiso Noord

Tijdens de eerste van editie van London Calling dit jaar maakte Ultimate Painting een onuitwisbare indruk in de kleine zaal. De zorgeloze en zonnige indierock kreeg live bijval van virtuoos en energiek gitaarspel. Later dit jaar verschijnt hun derde album ‘Dusk’, waarmee ze op maandag 10 oktober voor een exclusief optreden naar Paradiso Noord komen. De kaartverkoop is direct gestart.

Passepartouts uitverkocht, dagkaarten verkrijgbaar

Eerder werden al Explosions In The Sky, Allah-Las, Silversun Pickups, Twin Peaks, Wild Beasts, The Lapelles, The Duke Spirit, Riothorse Royale, Porches, WALL en Adia Victoria bekend gemaakt. Als gevolg daarvan vlogen de passepartouts over de toonbank en verkochten in razend tempo uit. Dagkaarten voor vrijdag of zaterdag zijn nog verkrijgbaar. Welke artiest op welke dag speelt, is te vinden op londoncalling.nl.



Share |

Gerelateerde artikelen