Eerste namen GOGBOT festival

25 juli 2016, 19:56 | Jeroen

Van 8 tot en met 11 september staat het GOGBOT festival traditiegetrouw klaar om de Enschedese binnenstad op haar grondvesten te doen schudden. Het thema van 2016 Post-Singularity wordt door een overload aan mediakunst, muziek, interactieve installaties en symposia op speelse én verdiepende manier neergezet.

In de binnenstad van Enschede zijn het hele weekend lang workshops, party’s en symposia te vinden en er worden heuse Drone Races GOGBOT-style gehouden. Er wordt weer gestreden om de felbegeerde ‘Blink Youngblood Award’ voor afstudeerders van Nederlandse Kunstacademies, en CreaTe studenten van de UT exposeren hun unieke installaties.

De Oude Markt wordt omgetoverd tot een Zombie Arena, waar prijswinnende Apocalypse survival Shooters en Vehicles tentoongesteld worden.

In TETEM’s medialab is van 21 juli t/m 18 september de speciaal samengestelde GOGBOT tribute to Remko Scha te bewonderen. Het muziekprogramma op de Oude markt en in Atak staat vol met live acts, collectieven en DJ’s van experimentele labels uit Berlijn en Londen.

Voor GOGBOT komt het wereldwijd geëxposeerde werk ANIMA van Nick Verstand naar Enschede. ANIMA is een interactieve installatie die de communicatie tussen mensen en kunstmatige intelligentie onderzoekt. Deze drie-dimensionale ‘sphere’ doet zich voor als een intelligente en emotionele entiteit.

De Franse componist Fraction voert in samenwerking met beeldtechnici en ontwerpers de audiovisuele performance Entropia op. Op deze Nederlandse première van de performance wordt in een geodetische dome-tent de ruimtelijke interactie tussen geluid, licht en 360° visuals aangegaan.

Donderdag 8 september opent GOGBOT festival op de Oude Markt met een Wereldpremière van de speciale audiovisuele show ‘Rhythm Painter Live’ door Jaap Drupsteen, waarin de synchroniteit tussen muziek en motion het uitgangspunt is.

Meer aankondigingen van de selectie gerenommeerde kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers, denkers, componisten, DJ’s en performers volgen in de aankomende weken.

GOGBOT festival neemt je met kunstinstallaties, performances en futuristische theorieën mee in een immersieve ervaring van een nieuwe wereldorde waarin machines de wereld regeren.

Check de Website voor meer informatie.



Share |

Gerelateerde artikelen