Bad Ass Jazz Fest

13 oktober 2016, 19:24 | Jeroen

Haags Popdistrict rolt de rode loper uit voor Bad Ass Jazz Fest. Dit nieuwe jazzfestival laat liefhebbers migreren tussen hostel de Gekke Geit en de Grote Markt. Het festival start op zaterdag 12 november om 21.00 in de Gekke Geit en is gratis toegankelijk.

Diederick Olthoff, kapitein van hostel de Gekke Geit en programmeur Marco Bijsterbosch van de Grote Markt staan samen aan het roer van een nieuw jazzfestival voor de Haagse binnenstad. Op zaterdag 12 november is de eerste editie van het gratis toegankelijke Bad Ass Jazz Fest: een festivalavond met 4 pure jazz acts op twee intieme podia in het Popdistrict. De logistiek is ongebruikelijk: aangevoerd door een muzikant migreert het festival, over een rode loper, als één groot badass beest van de Gekke Geit naar Café September en weer terug.

Legendarische jazzdrummer Eric Ineke, die op het podium stond met Dexter Gordon en Dizzy Gillespie speelt hier op één avond met Dr. Meraki, de jonge Haagse band die dit jaar op Life I Live, Sniester en Parkpop een indrukwekkende entree maakte. Het draait in de line-up om kwaliteit en authenticiteit. Diederick Olthoff: Geen lauwe easy listening, maar jazz met vlees aan de botten. We zien een nieuwe liefde voor jazz opkomen in de stad, ik denk dat de echte liefhebbers de line up, in deze opzet, heel erg gaan waarderen.

De Gekke Geit is een hostel en bar op de Lutherse Burgwal met meermalen per week live bands op het podium. In Café September op de Grote Markt zijn elke dinsdag jazz sessies en op de komende Popweek Maandag (17 oktober) host Mink Records hier een jazz avond.

Meer info:
Facebookevent Bad Ass Jazz Fest | www.degekkegeit.nl | www.cafeseptember.nl



Share |

Gerelateerde artikelen