Django Amsterdam

10 januari 2017, 12:15 | Jeroen

Na twee succesvolle edities van Django Amsterdam staat de derde alweer voor de deur. Traditiegetrouw eind januari. Het festival eert de muziek van de legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt. Op 20 en 21 januari zullen internationaal gelauwerde artiesten concerten en workshops geven.

De absolute wereldtop is dit jaar aanwezig. Grootmeesters Stochelo Rosenberg en Fapy Lafertin geven acte de présence. Stochelo Rosenberg is de onbetwiste leider van het geroemde Rosenberg Trio en wordt beschouwd als een van de grootste gypsyjazz-vertolkers van zijn generatie. Legende Fapy Lafertin slaagt er telkens in het unieke geluid van Django Reinhardt op geheel eigen wijze te vertolken. Een must-see voor iedereen die deze muziek een warm hart toedraagt.

Verder in de festival line-up: violist Tim Kliphuis, gitaristen Mozes Rosenberg en Paulus Schäfer, het Braziliaanse Bina Coquet en het Robin Nolan Trio, die het album Sin City presenteert. Een droom die uitkomt voor de Britse gitarist: zijn jeugdliefde AC/DC combineren met Django Reinhardt.

Op zaterdag 21 januari geven Fapy Lafertin, Paulus Schäfer en Tim Kliphuis gedurende de dag workshops in festivalcafé Kapitein Zeppos. Ook zullen hier op alle drie de festivaldagen na de concerten jamsessies plaatsvinden, een wezenlijk onderdeel van deze dynamische muziekstijl.

Locatie vrijdag 20 & zaterdag 21 januari:
Tobacco Theater. Nes 75-87. 1012 KD Amsterdam.

Voor informatie en reserveringen check de website



Share |

Gerelateerde artikelen