Franz Ferdinand headliner Welcome to The Village

9 maart 2017, 10:39 | Jeroen

De Schotse rockband Franz Ferdinand is bevestigd als headliner voor Welcome to The Village (21-23 juli 2017). Daarnaast zijn ondermeer Spinvis, Mighty Oaks, DMA’s Declan McKenna toegevoegd aan de line up.

Met Franz Ferdinand halen we onze gedroomde headliner en de ultieme festivalact naar Leeuwarden, vindt programmeur Peter Dijkstra. Mijn warmste concert-herinnering is nog altijd aan Franz Ferdinand in de Heineken Music Hall in 2009. Vanaf de eerste seconde tot de laatste noot was het een groot feest. Een betere hoofdact voor onze vijfde verjaardag is niet denkbaar.

Meer informatie over het festival, het gehele programma tot nu toe en tickets zijn te vinden op de website.

Spinvis

Spinvis stopt niet met bijschaven en knutselen tot hij in zijn liedjes de overtreffende trap van verbluffend heeft bereikt. Vijf jaar na zijn eerste album dropt hij binnenkort zijn nieuwste creatie Trein, Vuur, Dageraad. Over alledaagse dingen van voorbijgaande aard, en over liefde en geluk.

Mighty Oaks

Mighty Oaks stamt uit Berlijn, maar is verder allesbehalve Duits. De roots van deze jonge indiehonden liggen in de VS, Italië en Engeland. Het drietal brengt met nieuwe album Dreamers, wat eind maart verschijnt, een plaat met pakkende, warme indiefolksongs vol emotionele melodieën en meeslepende zangharmonieën.

DMA’s

Jonge Australiërs groeiden in korte tijd uit tot één van de populairste bands van het continent. Dat doet DMA’s met sterke indiesongs, verpakt in een heerlijk herkenbaar Britpop-sausje. Nummers als Delete, Your Low en Feels Like 37 kregen veel airplay en de vrienden spelen festival na festival plat.

Declan McKenna

Declan McKenna is nog maar net achttien jaar oud en heeft alle wind mee: hij staat op de BBC List of 2017, scoorde een Megahit met Isombard en scoorde op Eurosonic het hoogst van allemaal. Met het grootste gemak schudt Declan de ene na de andere vrolijke pophit uit zijn maatschappijkritische mouwen. Begin volgend jaar verschijnt zijn debuutalbum.

Aziza Brahim

The Queen of the Western Sahara Blues wordt Sawahari-zangeres Aziza Brahim ook wel genoemd. Aziza groeide op in een vluchtelingenkamp in Algerije als dochter van het onderdrukte het Sawahari-volk die oorspronkelijk uit de westelijke Sahara stammen. Om uit de ellende te ontsnappen leerde Aziza al vanaf haar elfde te zingen en te dichten.

Golden Dawn Arkestra

Golden Dawn Arkestra is de schepping van Zapot Mgwana. Hij heeft zijn vader nooit gekend, maar zijn moeder hield stug vol dat het Sun Ra zelf was. Mgwana liet zich door zijn (geestelijk) vader inspireren maakt met zijn eigen Arkestra een smeltkroes van afrobeat, funk, soul en rock ‘n roll, met flamboyante kostuums en kosmische gogo-danseressen.

Gaye Su Akyol

De Turkse zangeres Gaye Su Akyol verraste afgelopen winter met een psychedelisch album vol traditionele Oriëntaalse mystiek gecombineerd met donkere postpunk beïnvloed door Joy Division. Dit wordt een bijzondere trip diep in de nacht op Welcome to The Village.

Eerder waren al bevestigd: Blaudzun, 65daysofstatic, Truckfighters, Conner Youngblood, Woodie Smalls, Benjamin Francis Leftwich, Spidergawd, Meatbodies, Death Alley, Black Honey, The Wanton Bishops, Seramic, Broken Brass Ensemble, Bargou08, Twin Peaks, Brutus, Glints, The Vintage Caravan, Hooton Tennis Club.



Share |

Gerelateerde artikelen