Video: The Amazons - Black Magic

14 maart 2017, 10:52 | Sebastiaan

Het is een van die albums waar in het Verenigd Koninkrijk reikhalzend naar uitgekeken wordt: de debuutplaat van The Amazons. Vandaag kondigde de band aan dat het titelloze album op 2 juni zal verschijnen.

De warme aanbevelingen vliegen het rock-kwartet al maanden om de oren: ‘Most hotly tipped guitar band of 2017’ volgens Music Week. Een plek op de prestigieuze shortlist van BBC’s Sound of 2017. Genomineerd voor Q Magazine’s Best Breakthrough Act. Ook MTV, Amazon en Apple Music tippen de band als ‘Ones To Watch’ voor het komende jaar.

Het moge duidelijk zijn dat er veel ogen gericht staan op het album dat de band zelf omschrijft als: ‘Passionate, ballsy, tender and loud as hell. This is an album not just for the young, but the young at heart too.’ De productie van het nieuwe album was in handen van Catherine Marks, die ook al werkte met Wolf Alice, Foals en PJ Harvey.

In Nederland introduceerden The Amazons zich begin dit jaar met een ijzersterke show op Eurosonic. Diezelfde week werd single ‘In My Mind’ tot 3FM Megahit bekroond. Afgelopen maand speelde de band hun eerste Nederlandse headline show in Paradiso, en zullen de komende tijd regelmatig terug in het land zijn:

29 MRT: Paradiso, Amsterdam (support: You Me At Six)
15 APR: Paaspop, Schijndel
17 JUN: Best Kept Secret, HilvarenbeekShare |

Gerelateerde artikelen