Video: Iguana Death Cult - The Dreamer

24 mei 2017, 12:33 | Jeroen

Iguana Death Cult lanceerde gister de nieuwe video bij het sixties popnummer The Dreamer. Deze zomer zal Iguana Death Cult een aantal festivals aandoen, waaronder Best Kept Secret en Lowlands.

The Dreamer, afkomstig van het in februari verschenen debuutalbum The First Stirrings Of Hideous Insect Life, is tevens de nieuwe single van de band.

Voorman Jeroen Reek zegt over dit nummer: “De dromer is de hopeloze romanticus die willens en wetens met zijn kop tegen de lamp blijft lopen. Een emotioneel masochist. Het nummer ontstond na een barbecue met enkel een gitaar en een arsenaal keukengerei. Na een hele dag alleen maar Prince en Al Green geluisterd te hebben, schoot er ineens een falsettootje uit waar we eerst heel hard om moesten lachen, maar later bleek het briljant te zijn.”

Hector García, beter bekend als HACHE, heeft de clip gemaakt. Bekijk de video onderaan dit bericht.

Het gaat Iguana Death Cult voor de wind. Het debuutalbum werd lovend ontvangen en de release shows waren uitverkocht. Deze zomer zal de band de zomerfestivals in Nederland en België op z’n kop gaan zetten. De volgende festivals zijn tot nu toe aangekondigd:

18 – 6 :: Best Kept Secret, Hilvarenbeek
24 – 6 :: Pedro Pico Pop, Raalte
08 – 7 :: Spijkerrok, Arnhem
15 – 7 :: Valkhof festival, Nijmegen
20 – 8 :: Lowlands, Biddinghuizen
02 – 9 :: Misty Fields, Asten-Heusden
09 – 9 :: PopMonument, Bergen op Zoom
16 – 9 :: Backyard festival, MerksplasShare |

Gerelateerde artikelen