40UP Zomerfestival Utrecht

7 juni 2017, 18:05 | Jeroen

40UP Zomerfestival strijkt deze zomer voor de derde maal neer in Utrecht. Op zaterdag 24 juni wordt Grasweide Papendorp ingericht met drie podia waar het de veertigplusser muzikaal aan niets ontbreekt.

Onbetwiste headliner is de wereldberoemde Amerikaanse formatie Kool & The Gang die met hits als ‘Celebration’, ‘Get Down On It’ en ‘Ladies Night’ het festival afsluit. Bezoekers kunnen verder genieten van concerten op de live-stage van Hot Chocolate (‘You Sexy Thing’), Spargo (‘You And Me’ en ‘One Night Affair’), Roberto Jacketti & The Scooters (‘I Save The Day’) en George McCrae (‘Rock Your Baby’). Het veelzijdige karakter van het festival wordt onderstreept door het 40UP DJ Team dat de grootste pophits draait en door DJ-sets van onder andere Jean, Erick E, Roog, Jurgen en Jaydee.

Foodtrucks en theater

40UP Zomerfestival is echter meer dan alleen muziek. Zo zijn er dermate veel foodtrucks aanwezig dat je gerust kunt spreken van een echt foodfestival met een uitgebreid aanbod aan internationale keukens. En geen enkel festival biedt zoveel zitgelegenheid om rustig je drankje te drinken, een hapje te eten of te genieten van de theateroptredens. De Zweefmolen draait zijn rondjes en je kunt er terecht voor een lokaal biertje dat bij uitzondering uit glas wordt geserveerd.

Pophits en videoclips

Vaste bezoekers van 40UP weten wat ze in de grote tent mogen verwachten. Daar draait het 40UP DJ Team onder aanvoering van grondleggers Harry de Winter en Alex van Oostrom de beste pophits en bijbehorende videoclips van de afgelopen decennia. Hier komen Prince, David Bowie en Michael Jackson weer voor even to leven maar je hoort er ook Pharell en Beyonce.

Dance classics

House bestaat alweer enkele decennia in Nederland dus ligt het voor de hand dat het op 40UP een belangrijke plaats inneemt. Niet alleen op de clubavonden in de grotere locaties van Nederland maar ook het zomerfestival. Wie het oude housegevoel nog een keer willen beleven kan zich dus alvast verheugen op de Upbeats area. De eerder genoemde Nederlandse dancepioniers DJ Jean, Erick E, Roog, Jaydee en Jurgen draaien daar de muzikale hoogtepunten van 30 jaar dance.

Bereikbaarheid

40UP Zomerfestival op de Grasweide Papendorp is prima bereikbaar met auto, fiets en OV. Er worden parkeerterreinen naast het festival ingericht. Ook rijden speciale pendelbussen vanaf het Jaarbeursplein bij Utrecht CS.

De openingstijden zijn 12.00 tot 23.00 uur. Voor meer informatie ga je naar de website



Share |

Gerelateerde artikelen